En Sıcak Konular

TEKEL işçilerinden CHP'ye: Anayasa Mahkemesi'nden bir karar çıkartın artık

21 Temmuz 2010 11:40 tsi
CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Komisyonu, 21 yıl aradan sonra yeni bir 'Kürt raporu' hazırlamak için bölgedeki gezilerini sürdürüyor.

CHP Genel Başkan yardımcıları Haluk Koç ve Umut Oran, Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl, Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mahmut Duyan, Ensar Öğüt ve Mehmet Faraç'tan oluşan heyet, bugün CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda partililere rozet taktı.

Törene katılan TEKEL işçileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'tan ilginç bir talepte bulundu. İşçiler, Koç'a, "Sizin gerek Ankara'da gerekse ziyaretlerinizde bize, onurlu eylemimize verdiğiniz desteği biliyoruz. Anayasa Mahkemesi'nde bizim durum görüşülecek ama henüz netleşmedi. CHP olarak Anayasa Mahkemesi'nden bir karar çıkartın artık. Bu kadar mağdur olduk artık yeter." şeklinde ricada bulundu. Koç, işçilere gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Törende konuşan Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, kamuoyuna yansıyan Kürt raporunu reddetti. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından hazırlanan ve partinin genel merkezine gönderilen raporun CHP'yi bağlamadığını belirten Koç, raporun kişisel bir görüş olduğunu dile getirdi.

Koç, "CHP'nin kurumsal kimliğini yansıtan bir rapor söz konusu değil, herkesin kişisel görüşleri olabilir. Herkesin kişisel görüşleri var. Kişisel görüşler kurumları bağlamaz. Kurumlar kendi içişleri, kendi tüzüklerine göre politika oluştururlar. Bizim amacımız ortak paydayı bulmaktır. Siyasi kurum, tek kişinin aklına geldiğini söyleyeceği bir kurum değildir. Biz daha yemeğin mutfak aşamasındayız. Yemek sofraya gelsin, o zaman hep beraber oturur tadına bakarız." diye konuştu.

Güneydoğu'da yaşanan acının tüm Türkiye'nin acısı ve sıkıntısı olduğunu belirten Koç, doğru bir değerlendirme ve inceleme için bölgede olduklarını kaydetti. Koç, bu amaçla toplantılar yaptıklarını, toplantılardan sonra bir değerlendirme yaparak, kamuoyuna bir açıklamada bulunacaklarını belirtti.

cihan



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,836 µs