En Sıcak Konular

Rambolara izin ve lojman dopingi

21 Temmuz 2010 10:39 tsi
Özel sınır birliğine psikolojik destek önlemi de alınıyor. Profesyonel askerler, haftada 5 günü sınırda, 2 günü de lojmanda geçirecek.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın terörle mücadele kapsamında kurulacağını açıkladığı özel sınır birliklerinin detayları şekillenmeye başladı. Günlerce dağda terörist kovalayacak profesyonel askerlerin psikolojilerinin sağlam kalması için bazı uygulamalar yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde kurulması planlanan özel sınır birliklerine mensup askerler, bölgede muhtemelen 5-10 yıl görev yapacak. Tamamı özel eğitimli olan ve teröristlerle mücadelede profesyonelleşen askerlerin uzun süre dağda görev yapacağı göz önünde bulundurularak sosyal haklarda geniş düzenlemelere gidilecek. Bu kapsamda, Ramboların aileleriyle daha sık görüşmesi için yıllık izinleri de artırılacak. Sınır karakollarının olduğu bölgelerde yeni lojmanlar yapılacak. Maaşlarında ciddi düzelme de gündemde olan özel birlik mensuplarına dağdaki 5-10 yıllık görevlerini tamamladıktan sonra tazminat ödenecek. Bu askerlerin daha sonra emekliliklerine kadar başta Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıkları kadroları olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam sağlanacak.

HAFTADA 2 GÜN TATİL

Çeşitli askeri kanun ve yönergelerde yapılacak değişikliklerle hayata geçirilmesi planlanan uygulamanın hukuki boyutuyla Milli Savunma Bakanlığı ilgileniyor. Çalışma tamamlandıktan sonra Maliye Bakanlığı'nın görüşü de alınarak en geç önümüzdeki yıl özel birlikler sınırda görev yapmaya başlayacak. Sınır birliğindeki profesyonel askerlerin, yıllık izinleri de artırılacak. Yılda 30 gün yerine her 3 ayda bir 15 gün izin kullanmaları sağlanacak. Sınır karakollarının bağlı olduğu merkezlerdeki lojman sayısı da artırılacak. PKK'lı terörist kovalayacak askerlerin aileleriyle daha fazla vakit geçirmesi için haftanın 2 günü lojmanda kalmalarına izin verilecek. Haftanın 5 gününü görevli olduğu karakollarda geçirecekler. Terörle mücadelede işbirliği turuna çıkan Başbakan Tayyip Erdoğan, özel sınır birliği projesini ilk kez DSP Genel Başkanı Masum Türker'le yaptığı görüşmede dile getirmişti. Erdoğan, mevcut bünyede 5 yıl ya da daha uzun süre görev alacak uzmanlaşmış personelin sınırda görev yapacağını açıklamıştı.

sabah



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,642 µs