En Sıcak Konular

Şehit aileleri 'Evet' diyecek

21 Temmuz 2010 10:26 tsi
Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt, referandumun şehit aileleri için tarihi bir fırsat olduğunu söyleyerek “Hayır dememiz için siyasiler kapımıza gelmesin” dedi.

Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt 12 Eylül’de yapılacak anayasa değişikliği referandumunun kendileri için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi. Yıllarca kendileriyle alakalı yasal düzenlemeler yapılması için çalmadık kapı bırakmadıklarını anlatan Kunt, “Maalesef yıllarca bizim sesimizi duyan olmadı. Anayasa değişikliğinde şehit aileleriyle alakalı pozitif ayrımcılık yapılmasını şehit aileleri olarak biz istedik. Şimdi, istediğimiz değişikliğe nasıl ‘hayır’ deriz. Değişikliğin birinci maddesine konulması bize verilen önemi gösteriyor. İlerleyen dönemlerde bizlerle alakalı çıkacak yasalarda kolaylık getirecek” dedi. 

SİYASİLER BİZİ RAHAT BIRAKSIN

Siyasilerin referandum için tek tek gelmeye başladığını anlatan Kunt, “Bazıları ‘vatan satılıyor’ bazıları Asker elden gidiyor’ diyecek. Bizim için şimdiye kadar kim ne yaptı. Eğer bana bu değişiklikle ayrıcalık yapılıyorsa bu değişikliğe destek veririm. 26 maddenin 26’sını beğeneceğim diye de bir şey yok. Milleti baskı altında tutmak her zaman ters tepmiştir. Acılı şehit ailelerinin rahat bırakın. Herkes kendi çıkarını gözetecek” diye konuştu.

‘İstediğimiz her şey var nasıl hayır deriz’

Değişiklikteki bazı maddelere karşı çıkanların şehit ailelerini ‘askeriyeyi bölmeye çalışıyorlar, pakette şehit aileleri kullanılıyor’ diye etkilemeye çalıştığını anlatan Emine Kunt, “Biz şehit aileleri olarak Anayasa değişiklik paketine kendimizle alakalı pozitif ayrımcılık konulması için aylardır mücadele ediyoruz. Maddelerden hiç haberi olmayan insanlar değişikliğe karşı çıkıyor. Başkalarının cümleleriyle ve yönlendirmesiyle şehit ailesini düşünerek yapılan değişikliğe nasıl karşı çıkarım” ifadesini kullandı.  “Şehit ailelerimizi kimse baskı altında tutmasın” diyen Kunt, ‘Aramızda Türk, Alevi, Kürt, Arap her kesimden insan var. Herkes istediği oyu kullanır” dedi. 

star



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,565 µs