En Sıcak Konular

Dağlıca şehidinin babasından dava

21 Temmuz 2010 10:18 tsi
Dağlıca şehidinin babasından 'Heron'u düşürün' diyen komutana dava...

GHakkâri'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyüne 2007'nin Ekim ayında terör örgütü PKK'nın yaptığı baskında şehit düşen Mehmet Cücük'ün ailesi, üç komutanın Heron'un düşürülmesi yönündeki konuşmaları karşısında hayretler içerisinde kaldıklarını ifade etti. Şehit erin babası Cabbar Cücük, "TSK'ya güveniyoruz; ama böyle hainler olduğu sürece insanın TSK'ya güveni kalmıyor." dedi.

Cücük ailesi, ilgili kişiler hakkında dava açmaya hazırlanıyor. MİT'in tespit ettiği belirtilen, 'Heronların etkisiz hale getirilmesi' konuşmasından 10 gün sonra Dağlıca baskınının olduğu belirlenmişti.

Gaziantep'in Göksüncük köyünde ikamet eden Cücük ailesi, oğullarını 2007 yılında şehit verdikten sonra köye Gaziantep'in sayılı camilerinden birini yaptı. 2 milyon TL harcanarak yapılan cami geçen ay hizmete açıldı. Yaklaşık 3 yıldır acılarını yüreklerine gömen şehit anne ve babası, komutanların 'heronların düşürülmesi isteğiyle ilgili' şok konuşmaları ile sarsıldı.

Baba Cabbar Cücük, diğer ailelere de seslenerek, şehit ailelerinin dava açmasını istedi. Süreci takip ettiklerini kaydeden Cücük, şöyle konuştu: "Biz dava açacağız. Genelkurmay'dan bir açıklama bekliyoruz. Günahsızların arınmasını istiyoruz. Oğlum şehit olduğu zaman, 'Gözetlemeci askerler gözetlemeyi yapmamış' dediler. Askeri hakim saldırıda gözetleme yapan askeri sorgulamadan serbest bıraktı. Böyle adalet olmaz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Herkes ettiğini çekmeli."

İçlerinde bir takım şüpheler bulunduğunu ifade eden baba Cücük, TSK'ya güvendiklerini, ama bu kadarını da beklemediklerini dile getirdi. Baba Cücük, "Bunları TSK'da niye tutacaksın? Niye barındıracaksın? Bunların görevden alınıp cezasını çekmesi lazım. Genelkurmay Başkanı'na sesleniyorum: Böyle hainler varsa bir an önce cezalarını çekmelidir. Genelkurmay'dan açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu vatanda oturuyorsan, ekmeğini yiyorsan, maaşını alıyorsan, nasıl insansın ki sen, kendi uçağına, kendi Heronuna hainlik düşünüyorsun. O askerliği yapma, bu memleketi sevmiyorsan çek git. Git başka yere, bu toprakta ne işin var senin? Çevremizdeki insanlar da bizim gibi düşünüyor. Sadece benim çevrem, köylüm, Gazianteplim değil, Türk vatandaşı olan herkes benim gibi düşünüyor. Düşünmesi de lazım. Böylesi adamların daha bu orduda, rütbe almada ne işi var?" ifadelerini kullandı.

Anne Yeter Cücük ise "2 yıl geçti, bu zamana kadar ayakta durmaya çalıştım. O hainler cezalarını çeksin. Cezalarını çekerlerse biraz rahatlarız. Çok gururluyuz ama, acısı da çok." diye konuştu.

cihan



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,490 µs