Kılıçdaroğlu çok kızacak! | " /> Kılıçdaroğlu çok kızacak! | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu çok kızacak!

21 Temmuz 2010 09:52 tsi
Kılıçdaroğlu çok kızacak! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil ve yeni bir anayasanın ilk adımı olan "anayasa değişikliği" paketine karşı kampanya başlattı. Ancak memleketi Tunceli'nin ileri gelenleri, anayasa değişikliğine destek veriyor.

 Bunlardan biri, Tunceli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Kazım Korkmaz. Daha demokratik ve sivil bir anayasa hazırlanması gerektiğini söyleyen Korkmaz, bu doğrultuda atılacak her olumlu adımın ise desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Korkmaz, "Daha çağdaşı yapılsaydı tabii ki daha güzel olacaktır. Ama darbecilerin, Mamak'ta, Diyarbakır'da işkence yapanların yargılanması için (anayasa paketinin) desteklenmesi gerekir." ifadelerini kullanıyor.

Tunceli Ziraat Odası Başkanı Mazlum Arslan da, Türkiye'de demokrasi ve hukuk gelişecekse pakete olumlu bakacaklarını dile getiriyor.Referandumsürecinin takipçisi olacaklarını aktaran Aslan, "12 Eylül anayasasını tamamen değiştirecek adıma tam destek oluruz. Şu an referandum için net bir şey söyleyemiyoruz. Süreci ve paketin içeriğini takip ediyoruz. Olumlu bakabiliriz." diye konuşuyor.

Tunceli'de yerel gazetecilik yapan Fikri Taş, anayasa değişikliğinin yetersiz olduğunu ancak olumlu yönlerinin de bulunduğunu ifade ediyor. Cuntacıların yargılanması gibi değişikliklerin, demokratik özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıracağına dikkat çeken Taş, şöyle devam ediyor: "Net bir kararımız yok. Paketteki maddeler, hak ve özgürlükler bakımından yetersiz, ama önemli bir adım. Bu haliyle bu adımın zamanla gelişeceğini ve daha çağdaş bir anayasanın devamının geleceğini düşünüyoruz."

Bazı Tuncelililer ise, paketin ne getireceğinin tam olarak anlatılması gerektiğini vurguluyor. Tunceli Cemevi Sözcüsü Kadir Bulut, "Anayasa değişikliğinin içinde tam olarak ne olduğunu halk bilmiyor. Halk bu konuda aydınlatılmalı. İnşallah bu süreç sonunda daha demokrat ve herkesin gönlünü okşayacak bir sürece gidilir." ifadelerini kullanıyor. Asıl isteklerinin toplumun bütün renklerini ve her kesimini içinde barındırabilecek bir anayasa olduğunu anlatıyor. Tunceli'nin ileri gelen esnaflarından Abdullah Arıkan da darbe anayasasının değiştirilmesini iyi bir adım olarak gördüğünü vurgulayarak, "En azından birtakım değişiklikler olacak. 'Evet' dersem, bu yüzden derim." şeklinde konuşuyor. 

ZAMAN



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,000 µs