En Sıcak Konular

Ankara, Filistin için devrede

21 Temmuz 2010 08:52 tsi
Ankara, Filistin için devrede

Şam'da ilk defa Dışişleri Bakanı sıfatıyla Hamas'ın lideri Halid Meşal ile görüşen Davutoğlu, Filistin'de uzlaşı için Hamas ve El Fetih arasında görüşme yapılmasını önerdi.

Gazze'de seçimleri kazanan Hamas'ın lideri Halid Meşal ile Ahmet Davutoğlu bu defa 'Dışişleri Bakanı' sıfatıyla görüştü. Davutoğlu, önceki gün Suriye ziyareti sırasında bir araya geldiği Meşal'e, Hamas ve El Fetih arasında dar kapsamlı görüşme yapılmasını önerdi. Geçtiğimiz ay İstanbul'da El Fetih'in Lideri ve Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas'a beş kişinin katılımıyla dar kapsamlı bir görüşme yapılmasını öneren Bakan Davutoğlu, bu öneriyi Meşal ile de ele aldı. Meşal de Davutoğlu'na "Gazze halkı Türkiye'nin yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Desteğiniz ve yardımlarınız için müteşekkiriz" dedi. Hamas'ın Gazze'deki seçimlerden zaferle çıkması sonrası Meşal'in Şubat 2006'da Ankara'ya gelmesi olay olmuştu. Bakan Davutoğlu, bu ziyaretin ardından Başbakan Başdanışmanı olarak 2009 Ocak tarihinde Halid Meşal ile sabah dörde kadar süren bir görüşme yapmıştı. Davutoğlu, Şam'dan sonra geçtiği Afganistan'da Uluslararası Kabil Konferansı'na katıldı. Afganistan'a Türkiye'nin en kapsamlı dış yardımlarından birini yaptıklarını belirten Davutoğlu, "Afgan halkı arzu ettikçe, onlara desteğimiz sürecek" dedi. Davutoğlu programı çerçevesinde İran Dışişleri Bakanı Manuçerh MuttAki ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile görüştü.

EĞİTİM KAMPINI ZİYARET ETTİ

Şam'dan Afganistan'a geçen Davutoğlu, Afgan ordusuna astsubay yetiştiren Gazi Askeri Eğitim Kampı'nı ziyaret etti. Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a yakında evlenecek kızı Chelsea'ye düğün hediyesi olarak aldığı vazoyu da verdi.

sabah



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,704 µs