En Sıcak Konular

Demokrat Parti'ye yakışan 'Evet'tir

20 Temmuz 2010 13:52 tsi
Demokrat Parti'ye yakışan 'Evet'tir DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, anayasa değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül'deki referanduma destek vermek için 35 kişilik ekibiyle yollara düşecek. Soylu, "Referandum konusunda DP misyonuna uyan karar 'Evet'tir" diyor.

Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, 12 Eylül'deki referandumda Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesine destek olmak amacıyla 50 ilde 'evet sohbetleri' düzenleyecek.

İLK KEZ BU KADAR ANLAMLI

Halkı referandum konusunda bilgilendirmek için yola çıkan Süleyman Soylu ve DP'de beraber çalıştığı arkadaşlarının ilk durağı Ağustos başında İzmir'in ilçesi Tire olacak. "21 yıldır oy kullanıyorum" diyen Soylu, Anayasa'dan darbenin izlerini silecek referandumun önemini "Genel seçimlerdeki gibi vaatler ya da soyut söylemler için değil ilk kez somut bir olayın gerçekleşmesi için oy kullanacağız" sözleriyle dile getirdi.

AK PARTİ'NİN ANAYASASI DEĞİL

12 Eylül'deki referandumda yazılı kurallara oy verileceğini belirten Süleyman Soylu, "Bu durum insanoğlu için en büyük erdemdir" dedi. Referandumda oylanacak metnin AK Parti anayasası olduğu fikrinin sakat olduğunu iade eden Soylu, Türkiye'nin toplumsal dengesizliği ortadan kaldırma fırsatını iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

HALK ELMA İLE ARMUDU KARIŞTIRMAZ

Referandumda kullanılacak 'evet' oylarının AK Parti'ye gitmeyeceğini sözlerine ekleyen Soylu, "Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan referandumda yüzde 68 evet oyu çıktı. Ama milletvekili seçimlerinde AK Parti yüzde 38 oy aldı. Bu milletimizin elma ile armudu karıştırmadığının göstergesidir" diye konuştu.

DANIŞMA TOPLANTISI

DP'deki mevcut yönetimin referandum için 'hayır' kararı almasının için acıttığını belirten Soylu, "Darbelerden bugüne kadar çok büyük sıkıntılar çeken misyonun temsilcileri demokrasi ve hukuk üstünlüğünü besleyen anayasa değişikliğine 'hayır' demesini doğru bulmuyorum" dedi.

Soylu, DP'de beraber görev yaptığı arkadaşlarıyla geçtiğimiz hafta bir danışma toplantısı yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: "Referandum konusunda DP misyonuna uyan kararın 'evet' olduğunu üzerimize düşen bütün sorumluluğu yerine getirmenin bizim için vazgeçilmez olduğunun altını çizdik."

35 kişilik ekip

Süleyman Soylu, İzmir'le başlayacakları referandum turuna Güneydoğu'da 6, Doğu'da 4 ille devam edeceklerini ifade ederek, batı illerinin önemli bir bölümünde evet sohbetleri düzenleyeceklerini söyledi. Soylu, "35 kişilik bir arkadaş gurubu arasında DP'nin bir önceki GİK'inden Celal Bayar'ın torunu Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali'nın yanı sıra Anayasa hukukçusu arkadaşlarımız var. Bu Anayasa değişikliğinin nasıl olduğunu, neler içerdiğini halkımızla paylaşacak çok kıymetli arkadaşlarımız var" diye konuştu. Bu toplantılara Demokrat Parti ve Anavatan Partisi'nde görev yapmış kişileri de davet edeceklerini söyledi.



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs