En Sıcak Konular

Çelik, Islak İmza Davası'nda müdahil oldu

20 Temmuz 2010 12:07 tsi
Çelik, Islak İmza Davası'nda müdahil oldu Albay Dursun Çiçek ile Bedrettin Dalan’ın yargılandığı ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkeme ara kararlarını açıkladı. İşte o kararlar.

Ak Parti GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇELİK’İN MÜDAHİLLİĞİ KABUL EDİLDİ

Mahkeme, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in avukatı Mehmet Fuat Aksoy’un davaya katılma dilekçesini de değerlendirerek müşteki Çelik’in suçtan zarar görme ihtimali bulunduğundan müdahillik talebinin kabulüne hükmetti. 

BAŞBAKAN’IN DİNLENMESİNDE MAHKEME KARARI VAR MI? 

Karara göre, dosyada yer alan ve suç konusu olduğu belirtilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında geçen bir telefon görüşmesinin dinlenmesi hakkında mahkeme kararı olup olmadığının sorulmasına karar verildi. Mahkeme kararında, “Görüşme sırasında Başbakan tarafından kullanılan telefon numarasının bildirilmesi için Başbakanlık makamına yazı yazılmasına, cevap geldiğinde bu telefon ile ilgili olarak telefon şirketine bu telefon ile ilgili alınmış bir dinleme kararı olup olmadığı, bu telefonun dinlenip dinlenilmediğine ilişkin kurumda herhangi bir bilginin olup olmadığının sorulmasına" denildi.

SES KAYITLARI İLE İLGİLİ DİNLEME KARAR VAR MI?

Mahkeme ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT’e dosyadaki ses kayıtları ile ilgili olarak herhangi bir dinleme izni bulunup bulunmadığını sordu.

AYDINLIK DERGİSİNİN KAMERA KAYITLARI SORULDU

Mahkeme, söz konusu ses kaydını yayınlayan Aydınlık dergisi yetkililerinin ‘bu kaydın flaş bellek ile binanın güvenliğinde bulunan kişiye teslim edildiğini’ belirtmeleri üzerine 17 Eylül 2009 tarihinde binada kamera kaydının yapılıp yapılmadığı, yapılmış ise ilgili kamera kaydının istenilmesine karar verdi.

DALAN’IN OĞLU İLE GÖRÜŞME MİT’E BİLDİRİLDİ

Davanın sanıklarından Bedrettin Dalan’a kaçmasını söylediği iddia edilen yine dava sanıklarından MİT’çi Özel Yılmaz’ın Dalan’ın oğlu Barış Dalan ve İlhami Ümit Handan ile MİT İstanbul Bölge Başkanlığı Sosyal Tesisleri’nde yaptığı görüşmeyi kuruma bildirdiği ve görüşme sonrası rapor tuttuğunu belirtmesi üzerine ilgili kayıtların MİT Müsteşarlığından istenmesi kararlaştırıldı.

ÖZ İLE MİT MÜŞTEŞARI ARASINDAKİ GÖRÜŞME

Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz ile MİT Müsteşarının görüşme yaptığı, ikilinin ‘İlhami Ümit Handan bizim eleman, müsteşar ricası’ şeklindeki iddia ile ilgili olarak görüştükleri iddiasının doğru olup olmadığı ve bu konuda görüşme yapılıp yapılmadığının MİT Müsteşarlığı’na sorulmasına karar verildi.

İRTİCA İLE MÜCADELE PLANI ADLI BELGEDE PARMAK İZİ İNCELEMESİ NEDEN YAPILMADI

Mahkeme ayrıca ‘İrtica ile mücadele eylem planı’ adlı belge ile ‘İzmir’de bize yardımcı olacaklar’ adlı belgeler üzerinde neden parmak izi incelemesi yapılmadığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Emniyet Müdürlüğü’ne sorulmasına karar verdi.

hurriyet



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs