En Sıcak Konular

Hava sıcaklıkları artacak

20 Temmuz 2010 09:15 tsi
Yapılan son değerlendirmelere göre; sıcaklıklar, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Düzce ve Zonguldak çevreleri ile Antalya'nın kuzey ve batı ilçelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, İstanbul'un Çatalca, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli olacak.

Sıcaklıklar, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege ve Akdeniz'de batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-UYARILAR-

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İstanbul'un Çatalca, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (su baskını, yıldırım, dolu vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Çatalca ilçesinde kuvvetli olması bekleniyor. 32

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 32

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu 36

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı ilçeleri (Korkuteli, Elmalı, Aksu, İbradı, Akseki) öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 36

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu 28

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 26

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 40

-BÖLGELERDE HAVA-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Yalova ve Bilecik) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İstanbul'un Çatalca, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinde İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli), Aydın'nın doğu ilçeleri (Nazilli, Kuyucak, Karacasu, Bozdoğan) ve Muğla'nın kuzey ilçeleri (Yatağan, Kavaklıdere) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Göller Yöresi ile Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri (Korkuteli, Elmalı, Aksu, İbradı, Akseki) öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, Eskişehir, Konya ve Kırıkkale çevreleri öğle saatlerinde, Ankara ve Çankırı çevreleri öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu ve Düzce çevreleri, öğle ve gece saatlerinde Zonguldak çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri aralıklı, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, batısı parçalı bulutlu geçecek.

ajanslar



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs