‘Hayır’ tabanda ‘Evet’< | " /> ‘Hayır’ tabanda ‘Evet’< | "/>

En Sıcak Konular

Tavanda ‘Hayır’ tabanda ‘Evet’<

20 Temmuz 2010 08:08 tsi
Tavanda ‘Hayır’ tabanda ‘Evet’ Darbecilerin yargılanmasının yolunu açan anayasa değişikliği için 'hayır' kampanyasını bizzat Devlet Bahçeli, başlattı. Ancak bu tavır, ülkücülerden sonra parti teşkilatını da rahatsız etti.

MHP genel merkezinin Anayasa paketine 'hayır' deme kararı alması parti teşkilatını da rahatsız etti. Örgütlerin bazı illerde 'evet' kampanyası yürüttüğü belirtilirken MHP Mersin teşkilatından Hüseyin Hasırcı,  'evet' demeleri için teşkilatlara mektup gönderdi.

Mersin’in Akdeniz ilçesinde Ergenekon Taşımcılık isimli şirketi işleten MHP’li Hüseyin Hasırcı, “Partinin referandum politikası çok kötü, bütün bölücüler hayır derken benim partim nasıl hayır der, Devlet Bahçeli nasıl hayır der." ifadelerini kullandı.

ÜLKÜCÜLER DIŞLANDI

Hasırcı referandum konusunda MHP’nin son derece yanlış bir politika izlediği görüşünde. Bahçeli'nin Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eline koz verdiğini düşünüyor. Başbakanın PKK ve MHP’yi aynı kefeye koyduğu bir süreçte, Oktay Vural’ın Meclis'te vuvuzelalı açıklama yapmasını son derece yanlış ve üzücü buluyor. Geçmişte MHP’ye hizmet eden insanların rant kavgası yüzünden partiden dışlandığını belirtirken MHP’nin diğer partilerden bir farkının kalmadığını vurguluyor.

PKK 'HAYIR' DEDİĞİ İÇİN

Hüseyin Hasırcı, referanduma 'evet' oyu verme gerekçelerini şöyle özetledi: “Askerime ve polisime kurşun sıkanlar hayır dediği için,  kendi partisini yönetmekten aciz ne yaptığını bilmeyen bir lider hayır dediği için, 12 Eylül öncesi bu vatan için mücadele etmiş şehitlerin ruhlarını şad etmek için, içki sofralarını referandum sonrasına erteleyip, camileri ve iftar çadırlarını ziyaret edin diyenler hayır dediği için evet diyorum."

Taşımacılık şirketinin adı Ergenekon olduğu için yanlış anlaşılmış Hüseyin Hasırcı. Bu adın Ergenekon örgütüyle alakasının olmadığını ancak insanların bunu farklı yorumladığını belirtti. Hasırcı “Özellikle Mersin’deki PKK üyelerinden tehdit aldım. Kızımın fotoğraflarını çekmişler, 15 gün önce arabam taşlandı. Hala MHP’liyim ama yaşananlar sebebiyle yüreğim yanıyor. Çok çilesini çektim ama gurur duyuyorum Ergenekon isminden.''dedi.

bugün



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,863 µs