En Sıcak Konular

Cemil Çiçek'ten Türk dünyasına sitem

19 Temmuz 2010 16:29 tsi
Devlet Bakanı Çiçek, Türki cumhuriyetlere olan sitemini dile getirdi: 'İlişki kurmaya gelince birilerine bakarak hiza alıyorlar...'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KKTC'deki bir törenden yaptığı konuşmada, Türki cumhuriyetleri konusundaki sitemlerini dile getirdi. Çiçek, "Yan yana geldiğimizde iltifatın bini bir para, özüm gardaşım yoldaşım, ama ilişki kurmaya gelince birilerine bakarak hiza mesafe alıyorlarsa bu dünya hala kendi ağırlığının farkına varamamış demektir." dedi.

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) tarafından KKTC'nin başkenti Lofkoşa'da düzenlenen 14.Türk Dünyasına Hizmet ödülleri programında konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, Türk Dünyası diye tabir edilen Türkî Cumhuriyetlere sitemde bulundu. Çiçek yaptığı konuşmada, gardaş, yoldaş diye tabir edilen Türk dostlarımızın gerek Kuzey Kıbrıs'ı tanıma konusunda gerekse de PKK'yı terör örgütü olarak kabullenme konusundaki gevşekliklerini sert bir dille eleştirdi. PKK'nın terör örgütü olduğunu, Avrupa devletlerine kabul ettirdiklerini belirten Çiçek, "Biz Avrupalıya PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettirdik ama yoldaş dediğimiz gardaş dediğimiz cumhuriyetlere henüz kabul ettiremedik. Onlar PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmediler, etmemek içinde kırk dereden su getiriyorlar." ifadelerini kullandı.

 TÜRKSAV ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dış Basın Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği ödül töreninde konuşan Çiçek, Türk dünyasının büyüklüğünün özellikle Türkler tarafından kavranamadığına dikkat çekti.

TÜRKLER TÜRK DÜNYASININ BÜYÜKLÜĞÜNÜ KAVRAYAMADI

 Çiçek ödül programında yaptığı konuşmada, Türk dünyasının büyüklüğüne vurgu yaparak, Türklerin Türk dünyasının büyüklüğünün farkında olamadığını ve bu gücü kullanmadıklarına dikkat çekti. Çiçek yaptığı açıklamada, "Yeri gelmişken bir şeyi ifade etmek isterim. Türk Dünyası'nın farkında olsak da olmasak da çok önemli bir dünya. Sıkça kullanılan bir slogan vardı. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne, elbette bu sadece coğrafi bir büyüklüğü ifade etmiyor, aynı zamanda kurduğumuz medeniyetin büyüklüğünü de ifade ediyor."dedi.

TÜRKİYE'NİN TAVRI SAMİMİDİR ART NİYET ARAYANLARDA ZİHİNSEL PROBLEM VARDIR

Türk dünyasının kültürüyle medeniyetiyle coğrafyasıyla büyük bir medeniyet olduğunu kaydeden Çiçek, fakat bu dünyada yaşayanlarının bunun farkında olmamasını eleştirdi. Türkiye'nin Türki Cumhuriyetlere olan ilişkisini tamamen samimi duygular olduğunu vurgulayan Çiçek, bunun altında art niyet arayanların zihni problemleri olduğunu söyledi. Çiçek, "Yeri gelmişken ister tespit deyin ister sitem deyin, bunu da burada ifade etmem lazım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, burada yaşayanlar bizim canımızın kanımızın bir parçası, aynı köklerden geliyoruz. Bizim ilişkilerimiz gönülden ilişkilerdir. Biz Azerbaycan'a, Türkmenistan'a, Kazakistan'a, Türk Cumhuriyetlerine ilgi duyuyorsak bunların zenginliği sebebiyle değildir. Emperyal bir düşünceyle emperyal bir zihniyetle sömürge anlayışıyla değil. Biz bir birmiziz. Bizimki derinden bir ilişki gönülden bir ilişki. Bunu böyle anlamayanlar zihinsel hastalığa maruz kalanlardır, en kısa zamanda da bu hastalığın tedavi olması gerekiyor. Başka türlü değerlendirirsek aramıza fitne girer fesat girer." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR, TÜRKTEN BAŞKA DA DÜŞMANI ÇOK FAZLA YOKTUR

 Türk coğrafyasında fitnelerin fesatların yoğun olduğuna da dikkat çeken Çiçek, "Bu coğrafyada da fitne fesat çoktur. Türkün Türk'ten başka dostu yoktur ama Türkün Türk'ten başka düşmanı da çok fazla yoktur. Bu tuzaklara da sıkça düşüyoruz. Tespit dedim isterseniz sitem olarak da kabul edin." dedi.

PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK TANIMAMAMAK İÇİN KIRK DEREDEN SU GETİRİYORLAR

 Türk Cumhuriyetlerin Türk Dünyası'na gereken özeni göstermediğini iki örnekle özetleyen Çiçek, Kıbrıs konusunda ve PKK konusunda Türk Dünyasının gerektiği gibi davranmadığına dikkat çekti. Çiçek, "İki tane misal vereceğim, koskoca bir dünya, acaba bu Türk Dünyası dediğimiz dünya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ne kadar ilgi duyuyor? Halen birçok yerden uçak seferleri yapılamıyor. Yan yana geldiğimizde iltifatın bini bir para, özüm gardaşım yoldaşım, ama ilişki kurmaya gelince birilerine bakarak hiza mesafe alıyorlarsa bu dünya hala kendi ağırlığının farkına varamamış demektir. İkinci söyleyeceğim husus, Türkiye'nin canını yakan bir terör olayı var, her gün bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Biz Avrupalıya PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettirdik ama yoldaş dediğimiz gardaş dediğimiz cumhuriyetlere henüz hala kabul ettiremedik. Onlar PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmediler, etmemek içinde kırk dereden su getiriyorlar. Daha büyük olacaksak dostlarımız dost olmalı hasımlarımız hasım olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in elinden Türk Dünyasına Hizmet ödülü alan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da yaptığı açıklamada, "Aslında benim yapacağım sitemi sayın bakanımız yaptı. Kuzey Kıbrıs belki dünyadaki ambargolar altında yaşayan tek Türk devletidir."dedi.

Ödülünü Cemil Çiçekten alan Eroğlu, aldığı bu ödülün onur verici bir ödül olduğunu da kaydetti. (CİHAN)



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,294 µs