En Sıcak Konular

Cindoruk: Referandumdan 'evet' çıkarsa...

19 Temmuz 2010 15:18 tsi
DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, bu Anayasa değişikliği gerçekleşirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Anayasa Mahkemesi’nin vesayet altına alınacağını iddia ederek, amacın yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmak olduğunu savundu.

DP Genel Başkanı Cindoruk yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın DP’yi ziyaret etmemesini "Başbakan’ın takdiri" olarak değerlendirirken, "Referandum sonuçlandığı zaman, bizi ziyaret etmemekten belki pişmanlık duyacaklardır" dedi. Tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini kaydeden Cindoruk, "Biz yabana atılır bir parti değiliz. Kadrolarımızda tatbikat yapmış, birikimler, düşünceler var" diye konuştu.

-"EVET ÇIKARSA YARGI BAĞIMSIZLIĞI BÜYÜK DARBE ALIR"-

DP Genel Başkanı Cindoruk, 12 Eylül’de yapılacak Anayasa referandumunda "evet" çıkması durumunda yargı bağımsızlığına büyük darbe vurulacağına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu Anayasa değişikliği gerçekleşirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Anayasa Mahkemesi vesayet altına alınacaktır. Amaç yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmaktır. İki mahkemeye de yeni tayinler yapılacak. Buraya kimlerin tayin edileceği bellidir. Bu iki mahkemeyi de Cumhurbaşkanı dizayn edecek, Cumhurbaşkanını da Başbakan dizayn ediyor. Cumhurbaşkanı tarafsız bir seçici değildir." DP Genel Başkanı Cindoruk, Anayasa değişikliğinin demokratik olmadığını savunarak, 12 Eylül Anayasası’ndan daha kötü olduğunu ileri sürdü. Cindoruk şöyle devam etti: "Bugün Çeşme’de, Ayvalık’ta dans edenlere yatlarında gezenlere sesleniyorum: Gelin hepiniz o yaşantınızı devam ettirmek istiyorsanız, yangını söndürmek için hortum tutun, çünkü bu iş çok ciddi."

-"CEYLANPINAR’A NEDEN TEKNOPARK KURULMAZ"-

DP Genel Başkanı Cindoruk, ayrışmayı önleyici, kaynaşmayı sağlayıcı önlemleri almak için acil ekonomik önlemelere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, doğu ile batı arasında otoban ağı kurulmasını istedi. DP Genel Başkanı Cindoruk sözlerine şöyle devam etti: "Güneydoğu Anadolu’da Ceylanpınar Çiftliğimiz var. Burası 2 milyon dönüme yakın dünyanın en büyük çiftliklerinden birisi. Şimdi bomboş duruyor. Bu çiftliğin karşısında, Kuzey Irak’a ise, cazibe merkezi kuruyorlar. Ceylanpınar’a niçin teknoparklar kurulmaz? Kuzey Irak’ın imar ve inşasına yardımcı olacağımıza öncelikle Ceylanpınar’daki o verimli arazileri değerlendirelim. Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı araziyi temizleyelim. Bunu ekonomiye katalım."

-"LİBERALİM AMA GÜNEYDOĞU’DA ÖZELLEŞTİRMEDEN VAZGEÇİLSİN"-

Liberal olduğunu kaydeden DP Genel Başkanı Cindoruk, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınabilmesi için karma ekonomiye dönülmesi gerektiğini ve o bölgede özelleştirmeden vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. DP Genel Başkanı Cindoruk, "Kuzey Irak’ta Talabani ve Barzani egemenliği var. Onlar, bir dönem kendilerine pasaport verdiğimiz aşiret reisleri. Bu aşiret reisleri bugün komşumuz Irak’ı ABD’nin vesayeti altında idare ediyorlar. Çünkü, Talabani Irak Devletinin Cumhurbaşkanı, Barzani ise Kuzey Irak’ın Başkanı" diyerek, aşiret reislerinin ABD bölgeden çekildikten sonra başlarına gelecekleri bildiğini onun için şimdiden kendilerine göre bir düzen kurmaya çalıştıklarını belirtti.

Cindoruk, Türkiye’de terör olayının sadece ABD’yi dinleyerek çözülemeyeceğini ABD ile mesafeli olunması gerektiğini ifade ederek, "Çünkü ABD, bölgede kendisinin ve İsrail’in çıkarını korumak durumundadır" dedi.



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs