En Sıcak Konular

Fırat Nehri üstünde havuz keyfi!

19 Temmuz 2010 15:05 tsi
Fırat Nehri üzerinde kurulan yüzme havuzları büyük ilgi görüyor...

Adıyaman'da yürütülen ''Gazihan Dede Su Sporları Merkezi ve Mesire Alanı'' projesi kapsamında Fırat Nehri'nde kurulan yüzen havuzlar, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, proje alanındaki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, vatandaşların akınına uğrayan alanı su sporları ve eğlence merkezi yapacaklarını söyledi.

Projenin, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Adıyaman İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresinin birlikte yürüttüğünü, proje için Sosyal Destek (SODES) programından tahsis edilen 600 bin liranın harcandığını belirten Sodan, ''İlk etapta Adıyamanlılara ücretsiz havuz keyfi yaşattık. Burada bir kayıkhane yapacağız ve kayık yarışları da düzenleyeceğiz'' diye konuştu.

 Sodan, ''Gazihan Dede Su Sporları Merkezi ve Mesire Alanı'' projesinin, Adıyaman'a 20 kilometre uzaklıkta Fırat Nehri kıyısındaki 12 bin metrekare alanda uygulandığını, proje kapsamında piknik alanı tesisinin yanı sıra büyükler ve küçükler için 2 yüzer havuzun hizmete sokulduğunu bildirdi.

''KADINLARA ÖZEL HAVUZ YAPTIRACAĞIZ''

''Adıyamanlıları suyla buluşturan'' havuzları çok beğendiğini ifade eden ve fırsat buldukça kendisinin de gelip yüzeceğini ifade eden Sodan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 ''12 bin dönümlük arazide yaptığımız piknik alanını sosyal, kültürel ve sportif amaçlı bir eğlence merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Yani Adıyamanlılar burada hem dinlenecekler, hem yüzecekler hem de su sporları yapabilecekler. Şu anda büyükler ve çocuklar kendileri için kurulan havuzlarda yüzüyorlar. Yeni projeler yaparak burayı daha da geliştireceğiz. Kadınlar, kendileri için özel havuz istiyorlar. Onlara da ayrı bir havuz yaptırmayı düşünüyoruz. İnşallah en kısa zamanda yalnızca kadınların yararlanabileceği bir havuz yaptıracağız.''

Proje kapsamında Fırat Nehri'nde, büyükler için 25 metre uzunlukta ve 15 metre genişlikte, çocuklar için de 15 metre uzunlukta ve 10 metre genişlikte iki yüzen havuz kuruldu.

İstenilmesi halinde yeri değiştirilebilen yüzen havuzlara akın eden vatandaşlar, şort, mayo ya da günlük kıyafetleriyle kendilerini havuzdaki soğuk suya atarak serinliyor, havuzdan çıkıp güneşleniyor. Kimi vatandaşlar ise havuz kenarında oturup ayaklarını suya batırmakla yetiniyor. Vatandaşlar, yapılan hizmetten memnun olduklarını belirtti.



Bu haber 1,186 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,548 µs