En Sıcak Konular

Büyük yangın hala devam ediyor

19 Temmuz 2010 14:36 tsi
Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde İstasyon Mahellesi'nde faaliyet gösteren Tever Sunta Fabrikası'nda geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 18.00 sıralarında başlayan yangın hala devam ediyor.

Sunta imalatında kullanılan ve fabrika bahçesinde istiflenmiş yaklaşık 65 bin ton tomruğun yandığı yangın hem havadan, hem karadan yapılan müdehalelere rağmen hala söndürülemedi. Bugün alevlerin biraz azalmasıyla Cumartesi akşamından beri ilk kez buradan dizel lokomotifin çektiği Başkent Ekspresi'ne deneme amaçlı geçiş verildi.

Dün gün boyu helikopterle havadan müdehale de yapılan yangına Kocaeli,İstanbulve Sakarya Büyükşehir belediyesi itfaiye ekipleri gece boyunca su sıkmaya devam etti. Ancak yükseklikleri yer yer 50 metreyi bulan istiflerin altındaki yanmamış odunlar üst tabaka yandıkça tutuştuğundan sönmüyor.

Tamamının yaklaşık 65 bin ton olduğu belirtilen odunların bir kısmı dün alevlerin azaldığı anlarda iş makinaları tarafından alınıp yangın bölgesinden çıkarıldı. Ancak zaman zaman parlamalar nedeniyle bu çalışma kısa süreli yapılabildi.Bu sabah saatlerinde ise, düne oranla alevler ve çevreye yaydığı sıcaklık biraz azaldı. Yanan bölgenin yaklaşık 50-60 metre aşağısından geçen ve yangınla birlikte ulaşıma kapatılan demiryolundan ise, bugün saat 12.00'de ilk kez deneme amaçlı dizel lokomotifin çektiği Başkent Ekspresi'ne geçiş verildi. Uzmanların yapacağı tespitlerde herhangi bir sorun belirlenmezse dizel lokomotiflerin çekeceği diğer trenlerin geçişine de izin verilecek.

Demiryolu yetkilileri, demiryolu hattının bu bölümünde enerji hatlarının erimesi nedeniyle elektrik bulunmadığını bu nedenle yangın tamamen sönmeden onarım yapılamayacağından elektrikli trenlerin geçemeyeceğini bildirdiler. 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs