En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'a yeni güvenlik önlemi

19 Temmuz 2010 13:49 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenlik filosuna yeni bir sistem dahil edildi. Yaklaşık 60 bin TL'ye mal olan sistem, panoramik kameralarla Başbakanın güzergahındaki plaka, yüz ve bina taramaları yaparak şüpheli durumlarda korumaları uyarıyor.

Erdoğan'ın etrafındaki koruma ve güvenlik çemberine yeni bir sistem daha eklendi. 360 derece panoramik görüntü elde edebilen sistem Başbakan'ın güzergahındaki binaları, yüzleri ve plakaları anında tarayarak şüpheli bir durum olduğunda müdahale edilmesini sağlıyor. Amerika'da bir şirket tarafından hazırlanan sistem Başbakanlık araçlarından birinin üzerine yerleştirildi. Toplam 6 kamera ile her açıdan görüntü alan sistem elde ettiği görüntüleri anında aracın içindeki bilgisayara yönlendiriyor.

Başbakan'ın konvoyunda diğer koruma araçları ile birlikte hareket eden araç yol üzerindeki binaları tek tek inceleyerek, güzergah üzerinde şüpheli bir şahıs ya da durum olup olmadığını kontrol ediyor. Bunun yanı sıra plaka tarama ve yüz tarama sistemleri ile de GBT taramaları yapılıyor. Başbakana karşı daha önce eylem yapmış olan şahısların yüzleri de sistemin bağlı bulunduğu veritabanından elde edilerek, bu şahısların görülmesi durumunda sistem korumaları uyarıyor.

-BÜTÜN ARAÇLARA KURULACAK-

Erdoğan'ın geniş güvenlik önlemlerinin son zincirini oluşturan bu sistemin şu anda deneme aşamasında olduğu belirtildi. Alınan bilgiye göre, Amerika'dan getirilen bu sistemin maliyeti 55-60 bin TL'yi buluyor. Türkiye'de de bir firma bu sistem üzerinde çalışmaya başladı. Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri bu firma ile anlaşma yaparsa, sistem Türk firmasından elde edilerek Başbakanlık korumalarına ait bütün araçlara uygulanabilecek.



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,519 µs