En Sıcak Konular

'Referandum sadece AK Parti'nin değil, 70 milyonun meselesi'

19 Temmuz 2010 13:34 tsi
AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, 12 Eylül'de yapılacak referandumun sadece AK Parti'yi değil, 70 milyon Türk insanını ilgilendiren bir mesele olduğunu söyledi.

Karal, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Parti olarak 12 Eylül'de yapılacak olan referandum çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Karal, "Referanduma 55 günlük bir süre kaldı ve bu sürede referandumun ülkemiz için ne ifade ettiğini halkımıza anlatmaya çalışacağız." dedi.

Türkiye'de insan hak ve hürriyetlerinin daha çok arttırılabilmesi ve yolunda gitmeyen konuların aydınlatılabilmesi açısından referandumda halktan 'evet' demelerini beklediklerini ifade eden Karal, "Sayın Başbakanımız 36 ilde mitingler tertip edecek. Bu iller arasında Rize de olacak ve Ağustos ayının 11'nde Başbakan Erdoğan'ın Rize'de miting yapmasını bekliyoruz. Halkımız bu referandumda 'Evet' derse ülkemiz 12 Eylül Anayasası'nın birçok prangasından kurtulmuş olacak. 12 Eylül Anayasası'nın hak ve hürriyet alanlarında getirmiş olduğu konuların açılımını yapmış olacaktır." diye konuştu.

Parti olarak referanduma kilitlendiklerini vurgulayan Karal, "Türkiye altıncı kez referanduma gidecek ve bu referandum da inşallah ülkemiz adına hayırlı olacaktır.'' diye konuştu.

Referandumun sadece AK Parti'nin meselesi değil, 70 milyon insanı içinde kapsayan milli bir mesele olduğunu savunan Karal, "Bu paket, Türkiye'de insan haklarının artması ve yasakların kalkması ile baskıcı anlayışların kalkması için oluşturuldu. Terör olaylarıyla açılım adı altındaki çalışmalarla bir şeyler karıştırılmamalıdır. Teröristlerin hedefi ülkede yapılan hayırlı çalışmaların önünü kesmektir. Bu tip provokasyonlar artmışsa, bu açılım adı altında yapılan çalışmaların meyve verdiğini ve birilerinin bu milli projenin önünü kesmek istediğini göstermektedir. Bu proje 70 milyon insan arasında bir ayrım göstermeyen bir projedir.'' şeklinde konuştu.

 
cihan



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,032 µs