En Sıcak Konular

İngiliz Bakan: Peçeyi yasaklamak İngiltere'ye yakışmaz

19 Temmuz 2010 12:26 tsi
İngiliz Bakan Damian Green, Fransa'ya yasaklanan peçenin İngiltere'de de yasaklanması konusunda yükselen seslere karşı yaptığı açıklamada, böyle bir yasağın söz konusun olmadığını ve İngiltere'ye yakışmayacağını söyledi.

İngiliz Muhafazakar Parti milletvekili Philip Holobone, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'nin AB üyeliğinin bir felaket olacağı uyarısında bulunmuş ve kendi seçim bölgesindeki peçeli Müslüman kadınların görüşme talebini, yüzlerini açmadıkça işleme almayacağını söylemişti. Aynı milletvekili, peçenin ülke genelinde yasaklanması için meclise bir önerge vermişti.

Ancak aynı görüşte olmayan İngiliz Bakan Damien Green, insanlara ne giyip ne giymeyeceklerini dikte etmenin İngiliz kültürü, demokrasisi ve özgürlük anlayışı ile bağdaşmayacağını söyledi. "Biz hoşgörülü ve karşılıklı özgürlüklere saygı gösteren bir toplumuz."diyen Green, "Bazı zamanlar vardır ki insanlar kendi kimliklerini belli etmeye çalışırlar, bazen de insanlar konuşurken karşıdaki kişinin yüzünü görmek isterler. Ama bence İngiliz parlamentosunun böyle bir konuyu yasalaştırması çok düşük bir ihtimal."şeklinde konuştu.

Fransa'daki gelişmelere de değinen Green, "Fransa siyasi kültürü çok farklı. Fransızlar çok agresif bir laik sisteme sahipler. Peçeyi de yasaklayabilirler, okullarda Haç işaretlerini de yasaklayabilirler. Bence Fransa'nın bu politikasını kopya etmenin gereği yok."dedi.

cihan



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,171 µs