En Sıcak Konular

İskenderun saldırısıyla ilgili inanılmaz iddia

19 Temmuz 2010 10:48 tsi
PKK İskenderun'da askeri birliğe saldırırken, askeri istihbarat, kutlu doğum haftasına katılanları ve taleplerini fişliyormuş.

İskenderun'da PKK tarafından düzenlenen saldırıdan sonra yapılan operasyonlarda öldürülen PKKlılarda ele geçirilen belgelerde, PKK'nın aylar öncesinden saldırı planları yaptığı ve üssü izleyip görüntülediği ortaya çıktı. Askeri istihbaratın ise PKK saldırı planları yaparken, bu PKK'lıları takip etmediği, kutlu doğum haftası etkinliklerine katılanları fişlediği öne sürüldü.

ATIŞ MESAFESİ BİLE ÖLÇÜLMÜŞ

Star Gazetesi'nin haberine göre, PKK'lılar 2009 yılının ikinci yarısında İskenderun'daki askeri üslerle ilgili detaylı çalışma yaptı. Skandal belgeler 2009 Aralık ayında çatışmada öldürülen PKK'lardan ele geçirildi. Teröristin üzerinden çıkan fotoğraf ve videolara göre PKK'lılar Deniz İkmal Destek Komutanlığı Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası ve 51. Bakım Merkezi Komutanlığı'nı takibe aldı ve bütün açılardan görüntüledi. Teröristler atış mesafelerini bile ölçtü. Belgeleri inceleyen Hatay İl Jandarma Komutanlığı, fotoğrafları çekilen birliklerin komutanlıklarını ziyaret ederek görüntüler ve saldırı hazırlığına ilişkin belgeleri gösterdi. Konu, İl Jandarma Albay Vedat Çolak'ın oluruyla resmi belgeye dönüştürülmesine rağmen konuya ilişkin özel askeri istihbarat çalışması yapılmadı. PKK'lıların askeri birlikler tarafından farkedilmemeleriyle ilgili de soruşturma açılmadı.

SİVİLLERİ FİŞLEMİŞLER

PKK'nın askeri üsleri görüntüleyip saldırı planları yaptığı tarihlerde ise askeri istihbaratın, İskenderun'daki bütün sosyal hayatı takip etmekle görevlendirilmiş. Kurbay Albay Çetin Hepbıçakçı imzasını taşıyan ve 6. Kolordu Komutanlığı'na hitaben yazılan 'gizli' ibareli belgede İskenderun'daki bütün sivil toplum hayatını fişleyen çizelgeler, ıslak imzalı belgenin ekinde yer aldı.

ÖĞRENCİLER MESCİT İSTİYOR

Nisan-Ağustos 2009 tarihleri arasındaki takiple ilgili istihbarat çizelgesindeki "elde edilen bilgiler" kısmında dikkat çeken bazı bölümler şöyle:

* Erzin İmam Hatip Lisesi kutlu doğum haftası etkinliklerinde Hz. Muhammed'in ailesine nasıl davrandığı anlatılmıştır. Konuklara helva ve gülsüyu dağıtılmıştır.

* İskenderun Meslek Yüksek Okulu'nda bir grup öğrenci okula mescit açılması istemiyle imza kampanyası başlatmıştır.

* Anadolu Gençlik Derneği İskenderun temsilciliği tarafından bir halı saha futbol turnuvası organize edilmiştir.

* İskenderun'da faaliyet gösteren Gülen Koleji tarafından matematik olimpiyatları adlı bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.

* Osmaniye'de 101.3 frekansından yayın yapan Radyo İhsan her yıl düzenlediği Kuran-ı Kerim Hediyeleşme Kampanyası'nın beşincisini başlattı. Kampanyanın amacının yaz kuran kurslarında okuyan ve evlerinde bulunmayan ailelere Kuran-ı Kerim vermek olduğu ifade edilmiştir.

* Princeton Üniversitesi'nde lisansüstü eğitim gören Bridget Pursell tez konusu olan 'dinler ve kutsal' mekanlar ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Antakya'ya gelmiştir.

Dünya Bülteni



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs