En Sıcak Konular

Örgütsel bağlantı tespit edemediler

19 Temmuz 2010 10:44 tsi
Deniz Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek’in kızı stajyer Avukat İrem Çiçek, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasına yönelik hazırlanan iddianamelerde ortak nokta bulunduğunu ifade ederek, "Bu ortak nokta, Dursun Çiçek’in tespit edemedikle

 İrem Çiçek, "Ben babamın, babamda benim sırtımıza yükletilen bu ağır yükü hafifletmeye çalışıyoruz. Koca bir yılımızı yediler. Her şeye rağmen güçlüyüz ve bu haksızlıkları başkaları yaşamasın diye mücadelemizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" kapsamında Albay Dursun Çiçek hakkında açtığı davanın ilk duruşması yarın Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde yapılacak.

-"TEBESSÜM YERİNİ KİNE BIRAKIYOR"-

Duruşma öncesi ANKA’nın sorularını yanıtlayan İrem Çiçek, 3 aydır babasını cezaevinde stajyer avukat unvanı ile görmeye gittiğini ifade ederek, "Babam ve ben birbirimizi her gördüğümüzde yüzümüzü sıcak bir tebessüm alıyor. Ancak bu tebessüm eve dönüş yolunda yerini kine ve öfkeye bırakıyor her geçen gün" diye konuştu.

-"BAŞBAKAN HEDEF GÖSTERDİ"-

Bir yıldır "çok büyük haksızlıklarla" mücadele ettiklerini vurgulayan İrem Çiçek, yaşadıklarını ise şöyle özetledi: "Bir sabah uyandığınızda bütün gazetelerde isminizin yer aldığını, bazılarında ise kirletilmeye çalışıldığını düşünün. Hiç yazmadığınız ve yazmak içinde emir almadığınız bir yazı ile isminizin millete ihanet eden kişi olarak yer aldığını düşünün. Bunu yapanları bulmak için her türlü hukuki yola başvurduğunuzu ancak hiç kimsenin bir şey yapmadığını düşünün. Tek başınıza maddi ve manevi koca bir yükü sırtlamak zorunda bırakıldınız. Başbakanın sizi defalarca hedef gösterdiğini, sizin de bir kamu görevlisi olmanızdan ötürü cevap veremediğinizi, her gün en az 20 insana yapılanları anlatmak zorunda olduğunuzu, herkes size inanırken, ‘yapmadığını biliyoruz’ derken ve böyle bir yazıyı kaleme aldığınızı ispatlayacak hiçbir delil yokken cezaevine girmenize seyirci kaldıklarını ve sadece ‘arkanızdayız, sizinle gurur duyuyoruz, çok güçlüsünüz’ dediğini düşünün. Evet bunları bir yıldır yaşadık. Ve yaşamaya devam ediyoruz. Her şeye rağmen güçlüyüz ve bu haksızlıkları başkaları yaşamasın diye mücadelemizi sürdürüyoruz." -

"ULAŞAMADIĞIMIZ İDDİANAMELER YAYINLANDI"- "

Benim ve babamın sırtına büyük bir yük yüklendi" diyen Çiçek, bu süreçte hiç tanımadıkları yüzlerce insanın kendilerine destek mesajları attıklarını kaydetti.

İrem Çiçek, dava süreciyle ilgili "gerçekleri açıklamak ve oluşan bilgi kirliliğini engellemek" için www.dursuncicek.wordpress.com adlı bir internet sitesi kurduklarını da anımsattı. Basının da bu süreçte üzerlerinde olumlu ve olumsuz etkiler yarattığını sözlerine ekleyen İrem Çiçek şöyle dedi: "Kimi basın kuruluşları babamın savunması sırasında söylediği sözleri çarpıtarak yazmayı tercih etti. Kimisi de isyan etti bize ve bu davada masum olduğu delilleri ile ispatlanmış kişilere yaşatılanlara ve tutuklamalara. Ama hepsi çok önemli bir rol oynadı bu davada öncelikle biz avukatlara dahi ulaşmayan iddianameleri yayınlayarak bize yardımcı oldular. Daha sonra da yaptıkları baskılarla babamın nedensizce 1 kez daha tutuklanmasında büyük rol oynadılar."

-"YETERKİ TUTUKLAMAYI KALDIRSINLAR"-

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı"na yönelik olarak İstanbul Savcılığı ve Askeri Savcılığın hazırladığı iddianamede ortak nokta bulunduğuna dikkat çeken İrem Çiçek, bunun Dursun Çiçek’in "tespit edemedikleri bir örgütsel bağlantısı" olduğunu öne sürdü.

Çiçek, "Kendilerinin bir senede tespit edemedikleri bağlantıyı tespit etmeleri için biz 10 sene daha bekleriz evimizde. Yeter ki tedbirden çok bir cezaya dönüştürülen tutuklama ortadan kaldırılsın" diye konuştu.

-"UNUTMAYACAĞIM VE UNUTTURMAYACAĞIM"-

Dursun Çiçek’in nerede yargılanacağının da belli olmadığını, 3 ay tutuklanmasına ve manevi olarak yıpratılmasına seyirci kalındığını kaydeden İrem Çiçek, "Hukuk hepimize lazım" dedi.

Kendilerinin asıl görevinin "bize ve Türk milletine bunu yaşatan, Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratan ve buna seyirci kalan kişileri bulmak olacağını" söyledi. İrem Çiçek, söz konusu dava sürecini hiçbir zaman unutmayacağını ve unutturtmayacağını da sözlerine ekledi.



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs