En Sıcak Konular

Erdoğan'ı kızdıran soru

19 Temmuz 2010 10:42 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Demokratik açılım süreci ve Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi” kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileriyle Dolmabahçe’de buluştu. Erdoğan, yaptığı konuşmada, anneliğin siyaseti, ideolojis

Fikirler ortaya konuldu’Toplantıya 80’in üzerinde katılımcının katıldığını ve fikirlerini rahatça ortaya koyduğunu belirten TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de “Tüm kadın sivil toplum kuruluşları açılımın devam etmesinden ve açılıma katkı sağlamaktan memnun. Katkı sağlamaya devam etmek istiyorlar” dedi.

NOTLAR
Toplantıda gergin anlar

Toplantıya katılanlar Erdoğan’ın hem açılış konuşmasını hem de soru-cevap kısmındaki tavrını genel anlamda olumlu bulmuşlar. Ana başlıklarla görüşmenin satır başları şöyle:
-Erdoğan açılımın “Kürt” açılımı olarak tanımlanmasını doğru bulmadığını iletti. Başbakan üç kez “Buna demokratik açılım demeliyiz” diye konuştu.
-Erdoğan’a açılımın ne olduğunun baştan topluma iyi anlatılmadığı eleştirisi yapıldı. Doğu’da yatırımları da olan bir işkadını “bugüne kadar kaç isim değişti. Ortak paydayla geniş katılımla yapılsaydı. Keşke açılımı kadınlarla başlatsaydınız” dedi.
-Başbakan Kürtlerin-Türklerin partisi yaklaşımının PKK’nın elini kuvvetlendireceğini savundu.
-80 kişinin söz aldığı bölümde bir diğer katılımcı “bölgeye yolladığınız imam, öğretmen, tüm devlet görevlileri bölge halkının isteklerine anlayış gösteren ılımlı insanlar olmalı” teklifini getirdi.
-Bir iş örgütünün başkanı “ekonomik ve sosyal konseyin bölgede toplanmasını” önerdi.
-Toplantının “az da olsa gerildiği” iki an yaşandı. Bunlardan birincisi, bir kadın derneği temsilcisinin Başbakan’a “Başörtülü kadınların sorunlarına gösterilen hassasiyet niye Kürt kadınlarına gösterilmiyor?” sorusu oldu. Soruya sinirlenen Başbakan “ülkedeki her bireyin sorunlarına aynı şekilde yaklaşıyoruz” yanıtını verdi. Diğer olumsuz yanıt verilen öneri ise “Kürtçe eğitim” konusunda geldi. Başbakan “Kürtçe eğitim de mümkün olsun” isteğine bunun şu anda gündemde olmadığı karşılığını verdi.



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs