En Sıcak Konular

Bu mesajlar kime?

19 Temmuz 2010 10:20 tsi
Bu mesajlar kime? Bu zaman hangi zaman? iyibilgi Ankara

Bir Amerikan senatörünün Hürriyet’in manşetine oturması pek sık rastlanır bir vaka değil. Tabii John McCain’in Obama’ya karşı yarışmış  Cumhuriyetçi Başkan adayı olması haber değerini artırıyor.

Hatta buna-Türk kamuoyu ziyadesiyle Obama’yı desteklemiş olsa da-McCain’in de gerçekte iyi bir Türk dostu olaraka bilindiğini, en en önemli Cumhuriyetçi figür olarak Ermeni soykırım iddialarını reddettiğini (2009 hariç!?) ekleyebiliriz.

Fakat yine de, bunlar bile McCain’i Hürriyet’in manşetine-ki en önemlisi “hangi nedenle” sorusu yok, yani haber ne?-oturtmaya yetmez. (Belki “dünya sayfaları”na dörtte bir!)

Esasen dahası da var.. McCain uzun süredir Arizona Senatörü ve Kasım ayında seçimi var! Yani şu an harıl harıl kampanya yürütüyor. Fakat mesajlarını verebilmek için zaman ayırabilmiş…

O halde bize düşen, Hürriyet’in manşetlerinden gelen McCain mesajlarına bir gözatmak olmalı…

• “Türkiye’nin önemini anlamıyorlar” – McCain’in bu cümlede gizlediği özne, ABD Dışişleri, Pentagon “yönetimi”.  Türkiye’yi anlamıyorların bir boyutu bilmiyorlar olarak okunmalı. Zira, McCain’e göre bunun için Türkiye sıkça ziyaret edilmeli. Keza, “ben biliyorum” da demek.
• “Amerika-Türkiye bağları çok güçlü kalacaktır.” McCain’un bu sözü, Brezilya ile birlikte Türkiye’nin verdiği İran görüntüsü. McCain öz konuşuyor!
• “Ayrıca şu da bir gerçek ki, Türkiye bölgede çok önemli bir güç ve her geçen gün gelişiyor. O yüzden bazen Türkiye ve Amerika’nın politikalarının farklılaşması normal.” – Neredeyse siyasi değil, fiziki bir tespit! Kurallar açık McCain’e göre.
• Zaten şöyle diyor; “ABD ve Türkiye’nin bundan sonra daha farklı bir ilişkisi olacak. Çünkü Türkiye bölgede yükselen güç.”
• “Eksen kaymadı Türkiye köprü. Yani oynaması gereken ikili bir rol var ve bu çok önemli bir rol.” – Kim konuşuyor?
• “AB üyelik sürecinin bloke olması hata” – Kim konuşuyor?
• “Türk hükümeti ve Türk insanı, bölgede yükselen radikal İslam’ın etkisinden muaf değil. Laik ve demokratik bir ulus içeren Türk mirası, Kemal Atatürk ile doğrudan ilintili. Ve bu miras doğrultusunda, Türkiye bölgede yükselen radikal İslam meselesi ile mücadele edecektir.”- Bunu anlamak için aşağıyı anlamak gerekiyor!
• “Obama Yönetimi, Türkiye konusunda bir önceki yönetimin politikalarını sürdürdü.” – İlginç… Neydi o politikalar?
• Şimdi gelelim sadede: Cumhuriyetçi önder McCain’in bütününe bakıldığında Türkiye’ye ılımlı mesajlar yönelten, hatta bazıları neredeyse şu an bir çok Türk politikacının ağzından çıkmış gibi duran, “rahatlatan” söylemlerinin (cümlelerin hepsini almadık, içlerinde ABD Kongresi’nden Türkiye karşıtı önemli bir şey çıkmaz mealinde olanlar da var) zamanlaması ne anlama geliyor? Tabii ileriye dönük olarak!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,521 µs