En Sıcak Konular

Piyasada sert dalgalar

19 Temmuz 2010 09:32 tsi
ABD verilerinin tetiklediği küresel riskten kaçış etkisine paralel kur ve faiz güne geçen hafta kapanışa yükselişle başlarken bankacılar kısa sürede sert dalgalanmaların yaşandığı euro/dolar paritesinin etkisinin izleneceğini söylediler.

ABD borsaları Cuma günü açıklanan zayıf tüketici güveni verisi ve General Electric ile iki büyük bankanın ikinci çeyrek gelirlerinin ardından düştü. Büyük endekslerdeki kayıpların oranı yüzde 2'yi aştı.

Öte yandan hafta sonu Macaristan'ın IMF-AB ortak programının askıya alınmasıyla ülkenin 25.1 milyar dolarlık kredi erişimi de askıya alınmış oldu.

İç gündemin hafta boyunca sakin göründüğünü belirten bir bankacı, dış piyasalarda da bugün takip edilecek bir veri olmamakla birlikte IBM bilançosunun izleneceğini söyledi. Öte yandan bugün Japonya piyasası tatil nedeniyle kapalı olacak. Bankacı bugün piyasa için şöyle dedi:

"Macaristan'ın askıya alınan kredi erişimi ve ABD ekonomisine ilişkin endişelerle küresel risk iştahında düşüş görüyoruz. Her iki olay da bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için olumsuz haberler. Haftaya başlarken zaten piyasalar bunu yansıtmış durumda dolar/TL için euro/dolar paritesini birebir izlemeye devam edecek diyebiliriz. Paritedeki tüm hareketi dolar/TL'de yansıtacaktır. Bunun dışında yaz etkisini piyasada gittikçe görmeye başlıyoruz. İşlem hacimlerinde düşüşün sürmesi olası" dedi.

Tahvil-bono piyasasında Cuma günü spot kapanışta yüzde 8.45, valörlü işlemlerde ise yüzde 8.42 seviyesinde olan 25 Nisan 2012 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi, bu sabah tezgahüstü piyasada yüzde 8.53/8.43 seviyesinden açıldı.

Bankalararası piyasada Cuma günü spot kapanışta 1.5290/1.5335 seviyesinde olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, bu sabah 1.5440/1.5460 seviyesinden güne başladı. Aynı saat itibariyle euro/dolar paritesi ise 1.2902 seviyesindeydi.

Haziran ayı başında 1.19'lu seviyelere kadar gerileyen euro/dolar paritesi Cuma günü ise 1.30 seviyesinin üzerini test etti.

sabah



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs