'Recai Abi' | " /> 'Recai Abi' | "/>

En Sıcak Konular

SP'de uzlaşı için 'Recai Abi'

19 Temmuz 2010 08:51 tsi
SP'de uzlaşı için 'Recai Abi' 
Kılıçların çekildiği Saadet Partisi'nde, orta yolun bulunması için Recai Kutan'ın arabulucu olması hedefleniyor. Kulislerde, 'Recai Abi buzları eritir' yorumu yapılıyor

Saadet Partisi (SP) kongresinde, Necmettin Erbakan cephesi ile Numan Kurtulmuş ekibi arasında liste savaşıyla patlak veren gerilim, tırmanarak sürüyor. Elif Erbakan'ın Akşam'a yaptığı '500 imza topladık. 15 gün sonra kongreye gidiyoruz' sözleri, çatlağın ne kadar büyük olduğunu gösterdi.

Kurtulmuş cephesi olası kongrede tasfiye riskine karşı önlem arıyor. Suların durulması ve Hoca'ya yakın isimlerin olağanüstü kongre girişiminden vazgeçmeleri için 'Recai Abi' formülü devreye sokuldu. Erbakan'ın siyasi yasaklı olduğu süreçte, hem FP'nin, hem de Saadet Partisi'nin 'emanetçi' genel başkanlığını üstlenen Recai Kutan'ın, iki grup arasındaki buzları eritmek için arabulucu olduğu öğrenildi.

İKİ LİSTEDE DE VARDI

Olaylı kongrede hem Erbakan'ın, hem de Kurtulmuş'un listesinde 2'nci sırada yer alan ve partide büyük saygınlığı olan Kutan'ın devreye girmesiyle kulislerde 'orta yol bulunabilir' umudu da arttı. Kutan'ın, Hoca'yla görüşmek isteyip bunu başaramayan Kurtulmuş'un, Erbakan ile bir araya gelmesini sağlamak için uğraştığı, ancak Oğuzhan Asiltürk engelini aşamadığı belirtiliyor.

RAPORLARI GÖRELİM

Öte yandan, kongre ertesi oluşan GİK, ilk toplantısını cuma akşamı yaptı. GİK'te kongre süreciyle ilgili ateşli tartışmalar yaşandı. Bazı GİK üyeleri, 'Asla kongreye gitmeyelim' derken, bazıları 'Kongre kararını biz alalım. Kongre yapıp güç toplayalım' görüşünü dile getirdi. Bazı üyelerin ise 'Duygusal davranmayalım, işi soğumaya bırakalım' önerisinde bulunduğu belirtildi. GİK'te parti organlarından gelecek raporlar doğrultusunda hareket edilmesi yönünde karar çıktı.

TATİLLER İPTAL OLDU

Kongrede yaşanan kriz, partinin her iki cephesinde de tatillerin iptal edilmesine neden oldu. Erbakan'ın programında, geçen cuma günü İstanbul'a gidip basın mensuplarıyla bir araya gelmek ve ardından Altınoluk'taki yazlığına geçmek vardı. Ancak Hoca, gelişmeler üzerine bu planını şimdilik rafa kaldırdı. Kurtulmuş da cuma günü tatile gitmeyi planlamıştı. Çanakkale'deki yazlığına geçerek bir süre dinlenmeyi ardından da yurt gezilerine çıkmayı planlayan Kurtulmuş, krizin derinleşmesi üzerine Erbakan Hoca gibi tatilini erteledi.

Kimse pişman olacağı sözler söylemesin

SP lideri Kurtulmuş, kendisine yönelik sözleriyle dikkat çeken Fatih ve Elif Erbakan'ı isim vermeden eleştirdi. Kurtulmuş katıldığı bir TV programında, 'Kimse sonradan pişman olacağı sözler söylemesin' diyerek şu değerlendirmede bulundu:

Herkesi kucaklayarak yola devam edeceğim. Saadet Partisi, muktedir siyasal iktidarın merkezidir. 11 Temmuz geride kaldı, ileriye bakıyoruz. Her kongrede çift liste olur. Her iki listede de genel başkan adayı Kurtulmuş'tur. Böyle gerginlikler, küskünlükler olabilir. Hayat sadece siyasetten ibaret değil. Kimse kardeşlik hukukunu, insanlığımızı unutturacak, sonradan pişman olacağı sözleri söylemesin. Hep beraber partimizi iktidara taşıyacağız.

akşam



Bu haber 1,047 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,060 µs