En Sıcak Konular

Gebze: Yangın fabrkilara sıçradı

18 Temmuz 2010 20:00 tsi
Kocaeli'nin Gebze ilçesi, Sırasöğütler Mahallesi'nde faaliyet gösteren Tever Sunta Fabrikası'nda dün akşam saatlerinde çıkan yangın halen söndürülemedi.

Yüzlerce itfaiye, iş mekinesi, su tankeri ve arazözlerin yanısıra 4 farklı tipte helikopterin katıldığı yangın söndürme çalışmalarında, 3 itfaiyeci de çeşitli şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Tever Sunta Fabrikası'nda dün saat 18.00 sıralarında başlayan yangın, havadan ve karadan müdehaleye rağmen hala söndürülemedi. Fabrika bahçesindeki 65 bin ton çeşitli ebatta tomruğun yandığı yangın, saat 11.00 sıralarında hemen yanında bulunan Mauser Varil Fabrikası'na da sıçradı. İtfaiye ekipleri, alevlerin D-100 Karayolu'na cephesi bulunan bu fabrikayı tamamen sarmasını önlemeyi başardı.

Sunta imalatında hammadde olarak kullanılan fabrika bahçesindeki 500 tonluk tomruk ve ağaç istifinde başlayan yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken Gebze,KocaeliBüyükşehir Belediyesi veİstanbulBüyükşehir Belediyesi itfaiyesinin beraber müdahele ettiği yangına, daha sonra havadan helikopterle de müdahale edilmesine rağmen yayılan alevler, bahçede 500 tonluk kümelerle itsiflenmiş tomruk malzemenin tamamını sardı.

Havaların aşırı sıcak geçmesi nedeniyle iyice kurumuş olan tomruklara sıçrayan ateş, kümelerin tamamını sardı ve şu saatlere kadar yapılan tüm müdahelelere rağmen söndürülemedi. Alev almış ve çoğu köz haline gelmiş odun yığınlarının bir kısmının ise altında kalan ve henüz tutuşmamış bölümüne yığınların üzerine kum ve toprak malzeme dökerek kurtarılarak, biraz daha uzak bölgeye taşınmasına ise devam ediliyor.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Maltepe Grubu'nda görevli olduğu belirtilen bir itfaiye erinin ise ayak parmakları koptu. Alınan bilgilere göre, adının 'İsmail' olduğu öğrenilen itfaiye erinin ayağı merdivenin kayması sonucu sıkıştı. Ayak parmaklarının koptuğu belirtilen itfaiyeci, İstanbuldaki bir hastaneye sevkedildi.

cha



Bu haber 1,204 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,316 µs