En Sıcak Konular

Kongre üyesi Türkiye’yi suçladı

18 Temmuz 2010 15:42 tsi
Kongre üyesi Türkiye’yi suçladı “Gazze filosu”na kanlı baskını ve Türkiye-İsrail ilişkilerindeki ciddi kriz, dünyayı meşgul etmeyi sürdürürken, ABD Temsilciler Meclisi Dış İşleri Komitesi Üyesi Eliot Engel de, “Gazze filosu” olayındaki Türkiye’nin “ro

1988 yılından beri Kongre’de New York’u temsil eden Eliot Engel, New York Times’e gönderdiği mektupta gazetenin 10 Temmuz tarihli başyazısında uluslararası soruşturma komisyonun kurulmasının gerçeği ortaya çıkarmanın en iyi yol olduğu yönündeki görüşüne katılmadığını belirtirken İsrail’in yürüttüğü iç soruşturmanın “en yüksek standartları karşıladığı”nı öne sürdü. Ortadoğu Alt Komitesi’nde de görev yapan demokrat Engel, şöyle devam etti:

“Ayrıca, Türkiye’nin bu olaydaki rolü, halı altına süpürülmemelidir. Bir zamanlar büyük gelişme gösteren Türk-İsrailli ilişki, bir süreden beri erozyona uğruyor. Bugün, Türk İslamcı liderliğinin, doğuya, İran’a bakmaya ve Türkiye’nin laik niteliğini değiştirmeye karar verdiği gibi görünüyor.”

“İSRAİL TÜRKİYE’YE YALVARDI”

İsrail’in, filoya yola çıkmaya izin vermemesi için, izin verirse de İsrail’deki Aşdod limanında demirlemesini sağlamaması için Türkiye’ye “yalvardığı”nı yazan Engel, “Türkiye, bunu reddetti ve olup bitenlerde sorumluluğu var” iddiasında da bulundu.

 “GAZZE FİLOSU” ÜRDÜN TÜRİSTLERİNİ TÜRKİYE’YE ÇEKİYOR
Düşük fiyatlar ve “Gazze filosu” konusunda Filistin halkı için sergilediği “dayanışma” nedeniyle Türkiye’yi ziyaret eden Ürdünlü turistlerin sayısını bu yıl önemli ölçüde artırması bekleniyor.
Geçen yılda 80 bine yükselen, Türkiye’yi ziyaret eden Ürdünlü turistlerin sayısının bu yıl, rekabetçi tur fiyatlar ve “Gazze filosu” ile Filistinlilere gösterdiği “dayanışma” sayesinde bu yıl önemli ölçüde artacağı belirtiliyor.

Ürdün’de yayınlanan The Jordanian Times gazetesine konuşan Türk Büyükelçisi Ali Köprülü, “Geçen yıl Ürdünlü ve Arap turistleri arttı. Bu yıl da sayılarının önemli bir artış göstermesi bekleniyor” dedi.

Büyükelçi Köprülü ayrıca, geçen yılın sonunda Türkiye ile Ürdün arasında imzalanan vize zorunluluğunun karşılıklı olarak kaldırılması anlaşmasının iki ülke arasındaki turizmin gelişmesine önemli bir katkı bulunacağını da söyledi.

Gazeteye konuşan Ürdün’deki Shmeisani seyahat acentesi yetkilisi ise, “Türkiye’de ziyaret edilecek yerler var ve konaklamayı da içeren paket tur fiyatları düşüktür” derken merkezi Amman’da bulunan diğer bir seyahat acentesinin Başkanı Amer Obeidat da, “Türkiye’ye gitmek, Akaba’da (Ürdün’ün Kızıldenizdeki sahil kenti) iki, üç gün geçirmekten ucuz. Türkiye’de her şey var. Avrupa’ya benzeyen yerler bile. Türkiye’nin Ortadoğu’ya yönelik siyasi tutumu da, Arap turistleri sayısındaki artışta rol oynuyor.

Haberde aralarında Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi de bulunduğu, İslami akademisyenlerin geçen ay yayınladıkları çağrıda Türkiye’nin tavrı ve Gazze ablukasını kaldırma çabalarını överek Müslümanların bu yaz Türkiye’yi ziyaret etme tavsiyesinde bulunulduğu anımsatıldı.



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,181 µs