En Sıcak Konular

Teröre ve TSK'ya mühimmat satanlar aynı

18 Temmuz 2010 14:20 tsi
Teröre ve TSK'ya mühimmat satanlar aynı
Hüseyin Çelik: Teröre ve TSK'ya mühimmat satanlar aşağı yukarı aynı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, terörün uluslararası bağlantılarına dikkat çekerek, Türk Silahlı Kuvvetlerine mayın dedektörü satanlarla PKK'ya mayın satanların aşağı yukarı aynı firmalar olduğunu belirtti.

Hüseyin Çelik, Esenyurt'ta Özalp Saray İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışına katıldı. Buradaki konuşmasında demokratik açılım paketi, terörle mücadele ve referandum konularına değinen Çelik, AK Parti iktidarının 8 yıllık icraatları hakkında da davetlilere bilgi verdi. Konuşmasında terörün uluslararası boyutuna dikkat çeken Hüseyin Çelik, TSK'ya mayın dedektörleri satanlarla PKK'ya mayın satanların aynı kişiler olduğunu, bu kişilerin kaos ortamının bitmesini istemediğini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), 'Yolsuzluk yapıyorlar' iddialarına sert cevap veren Çelik, hangi hükümet mensubuyla ilgili 8 yıllık dönemde yolsuzluk tespit etti ise muhalefetin derhal mahkemeye başvurmasını istedi. Çelik, "Eğer yolsuzluk olduğunu iddia ediyorsanız ve mahkemeye vermiyorsanız suça ortak oluyorsunuz demektir. Aynı suçu siz işliyorsunuz demektir. Bunların yaptığı resmen, 'çamur at tutmasa izi kalır' mantığıdır. Eğer elinizde gerçekten belgeler varsa gidip mahkemeye başvurun." diye konuştu.

Demokratik açılım ve referanduma karşı bir ret cephesi oluştuğunu ifade eden Çelik, bu cephedeki CHP, MHP, BDP ve PKK'nın aynı safta olduğunu dile getirdi. Muhalefetin Anayasa değişikliğine 'Hayır' demesinin halkçılık olmadığını ve ülkenin yararına olmayacağını açıklayan Çelik, "Ancak ben inanıyorum ki halkamız sandığına gidecek ve 'Evet' oyunu kullanacak. Demokratikleşme ve ekonomik ilerleme birbirine paraleldir. Eğer bir ülkede Demokrasi yoksa o ülkede ekonomi de iyi olmaz. Sadece peynir-ekmek ve fakir-zengin edebiyatı yapmakla olmuyor. Halkın özgürlüğü yokken karnı tok olsa neye yarar. Biz hem halkımızın refahını yükselteceğiz hem de özgürlüğünü artıracağız." dedi.

Hem Türk, hem de Kürt ırkçılığının kimseye bir faydası olmadığını belirten Çelik, AK Parti iktidarının ırkçılığı ayaklar altına aldığını söyledi.

cihan



Bu haber 953 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,569 µs