En Sıcak Konular

Gebze'deki yangın 16 saattir sürüyor

18 Temmuz 2010 11:17 tsi
Kocaeli’de dün akşam saatlerinde çıkan yangın tam 16 saattir söndürülemedi. Şu ana kadar 65 bin ton odunun yandığı belirlenirken bazı tren seferleri de durduruldu.

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi İstasyon Mahallesi’nde D-100 Karayolu kenarında kurulu Tever Sunta Fabrikası’nda yangın çıktı. Fabrika bahçesinde bulunan 500 tondan oluşan sunda istifi tamamen yandı, yangın 500 tonluk diğer istife de sıçradı.

Yangın saat 16.00 sıralarında başladı. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangında, imalatında bazı kimyasallar da kullanıldığı için suntalar bir anda alevler içinde kaldı. 500 tondan oluştuğu belirlenen birinci istifteki suntaların tamamı, itfaiye ekiplerinin yerden yaptığı müdahaleye rağmen söndürülemedi. Alevler yine 500 tondan oluşan ikinci sunta istifine de sıçradı. Alevler söndürülemediği için bu kez havadan helikopterle su dökülerek yangına müdahale edildi.

ALEVLER YENİDEN BÜYÜDÜ

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki Tever Sunta Fabrikası’nda akşam saatlerinde çıkan yangın, onlarca itfaiye aracının müdahalesine karşın gece yarısından sonra giderek büyüdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen takviye itfaiye ekipleriyle araç sayısı 30'a yaklaştı.

Saat 03.00'ten itibaren alevler, sunta yapımında kullanılan odun yığınlarına da sıçradı. Şu ana kadar yanan odun miktarının 65 bin ton civarında olduğu belirtildi.

Olay yerinde söndürme çalışmalarını takip eden Kocaeli Valisi Ercan Topaca, soğutma çalışmalarının sürdürülmesine karşın alevlerin çevredeki fabrikalara sıçrama riskinin bulunduğunu, hava aydınlanır aydınlanmaz havadan helikopterlerle de müdahale edileceğini söyledi.

Bu arada, aynı saatlerde Kocaeli ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangın bölgesinden denize kadar 7 kilometrelik hortum hattı döşedi. Sistem çalışırsa denizden de su çekilip dakikada 10 tona yakın su ile alevlere müdahale edileceği bildirildi.

Yangınla birlikte bölgedeki elektrik ve doğalgaz hatları kesildi. D- 100 Karayolu'nun paralelindeki yan yolda bulunan tüm akaryakıt istasyonları da tedbir olarak faaliyetlerini durdurdu.

hurriyet



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,568 µs