En Sıcak Konular

Sarkozy'i çıldırttılar!

18 Temmuz 2010 10:04 tsi
Sarkozy'i çıldırttılar! Neredeyse her sayısında Sarkozy’nin fotoğraflarına fotomontaj yaparak cumhurbaşkanını çıplak ya da eşcinsel olarak gösteren dergi, Temmuz-Ağustos sayısında daha da ileri gitti.

Devletin cebinden seçim kampanyası

Fransa lideri Sarkozy, seçimlere iki yıl kala özel bir halkla ilişkiler şirketi ile anlaştı. Cumhurbaşkanlığı bütçesinden yılda 120 milyon euro alacak şirket, Sarkozy’nin “başarılarını” halka anlatacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, daha L’Oreal skandalında ismini temize çıkartamadan kendini yeni bir polemiğin içinde buldu. Fransa’nın en önemli gazetelerinden Liberation, Sarkozy’nin Elysee Sarayı’nın bütçesinden seçim kampanyası hazırlığı yaptığını yazdı. Gazetenin kapaktan verdiği habere göre Sarkozy, cumhurbaşkanlığı süresinin son iki yılında halkla ilişkiler kampanyasını güçlendirmek için AEGIS isminde bir halkla ilişkiler şirketiyle anlaştı.

Arkadaşının şirketi

Şirketle anlaşma 30 Haziran’da gizlilik içinde imzalandı. Yüzde 29 hissesi Sarkozy’nin yakın dostu, işadamı Vincent Bollore’ye ait olan şirket yılda 120 milyon euro karşılığında Sarkozy’nin imajını güçlendirecek. Şirket, Elysee Sarayı ve hükümetin halkla ilişkiler departmanının çalışmalarına,  internet, video röportajlar ve basın bültenleri ile yardım edecek. Asıl görevi, “Sarkozy’nin mesajlarını halkın anlayacağı şekilde iletmek” olacak. Bu mesajların “reklam gibi gözükmemesine” özellikle dikkat edilecek. Sarkozy’nin görevinin ilk üç yılında değil de 2012 seçimleri yaklaşırken böyle bir anlaşma yapmış olması seçim hazırlığı olarak yorumlandı. Liberation gazetesi olayla ilgili yorum yazısında, “Devlet Sarkozy’nin cumhurbaşkanlığı kampanyasının parasını ödeyecek” dedi.

105 kişi reklamını yapıyor

Elysee Sarayı’nın iletişim bütçesi 2006 yılında 6.9 milyon euro iken Sarkozy’nin cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından önce 10.7 milyon euro, sonra da 27 milyon euro oldu. Toplam 105 kişinin çalıştığı ofisin 2010 bütçesinin 22 milyon euro civarında olması bekleniyor.

Hükümetin iletişim çalışmaları ise, senede toplam 100 milyon euro’ya mal oluyor. AEGIS şirketine ödenecek para buna ek bir harcama olacak. Sarkozy’nin detek oranı L’Oreal’in sahibinden 150 bin euro kayıt dışı seçim yardımı aldığı iddialarından sonra yüzde 29’a kadar düştü.

Mizah dergisini toplatıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa’da iki ayda bir yayınlanan mizah dergisi Le Monte’un son sayısını yasaklattı. Neredeyse her sayısında Sarkozy’nin fotoğraflarına fotomontaj yaparak cumhurbaşkanını çıplak ya da eşcinsel olarak gösteren dergi, Temmuz-Ağustos sayısında daha da ileri gitti. Sayının kapağındaki fotoğrafta hapishane parmaklıkları arkasındaki Sarkozy çıplak ve eğilmiş vaziyette gösterildi. Fotoğrafta Sarkozy’nin hemen arkasındaki ikinci bir adamın da cumhurbaşkanı ile cinsel ilişkiye girdiği izlenimi yaratıldı. Sarkozy’nin bireysel dava açmasının ardından mahkeme, fotoğrafın yasaklanmasına karar verdi. Dergi pazartesi gününden itibaren toplatılacak. Le Monte iki yıllık yayın hayatında daha önce de defalarca Sarkozy’yi eşcinsel gösteren fotoğraflar basmış, bir keresinde penisine büyütme ameliyatı yaptırdığını ima eden bir başlık atmıştı. Sarkozy, bu kapaklarla ilgili şikayette bulunmuş, ancak toplama kararı çıkarttırmamıştı. Fransa’da 30 yıldan beri ilk kez bir yayın cumhuraşkanı isteğiyle toplatılıyor.

milliyet



Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs