En Sıcak Konular

İlk Türk piayade tüfeği kavga çıkardı

18 Temmuz 2010 09:44 tsi
Devletin silah üreticisi MKE’nin ‘İlk yerli piyade tüfeğinin prototipi hazır’ açıklaması polemik konusu oldu. Sarsılmaz’ın patronu Aliş, açıklamaya itiraz ederek “İlk özgün piyade tüfeğini biz yaptık” dedi.

Devletin silah üreten fabrikası Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) geçtiğimiz günlerde yaptığı “Türkiye’nin ilk özgün piyade tüfeğini imal ettik” açıklaması silah sektöründe yeni bir polemik başlattı. MKE’nin açıklamasına, silah üreticisi Sarsılmaz’ın yanıtı gecikmedi. Sarsılmaz Silah Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, yapılan açıklama üzerine, Türkiye’nin özgün ilk piyade tüfeğini kendilerinin yaptığını, MKE’nin yaptığı tüfeğin ise yabancı bir model üzerine yerli markanın basılmasından ibaret olduğunu iddia etti. 

İKİ YILDIR GELİŞME OLMADI

Aliş “Mehmetçik-1 adı altında üretileceği ve tamamen yerli olduğu söylenen Piyade Tüfeğinin yabancı üretim bir tüfeğin üzerine Mehmetçik-1 yazılmasından öte bir şey olmadığı gerek fuarda sergilendiği halinden, gerekse basında çıkan resimlerden anlaşılmıştır. Mehmetçik-1 projesinde, ilk açıklamadan bu yana yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen hiçbir somut sonuç elde edilememiştir” dedi. Türkiye’nin ilk özgün piyade tüfeğini kendilerinin tasarlayıp geliştirdiğini ileri süren Aliş “Tekel zihniyetiyle getirilen kısıtlamalar ve engellemelere rağmen Sarsılmaz Silah Sanayi, ülkemizin mevcut potansiyelinden yararlanarak ilk ve tek özgün piyade tüfeği Ar-Ge ve tasarımını gerçekleştirmiş, seri üretim yapabilmek için gereken prototip üretim safhasına gelmiştir” diye konuştu.

TÜBİTAK DA DESTEK VERİYOR

Aliş, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurulu (TÜBİTAK) destekli araştırma-geliştirme (Ar-Ge) projesi ile özgün tasarımını gerçekleştirdikleri piyade tüfeğinin üretimi için Milli Savunma Bakanlığı’na müracaat ettiklerini ve uzun bir süredir beklediklerini söyledi.

star



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,399 µs