En Sıcak Konular

'Kemal'in boyu da o kadar kısa değilmiş'

18 Temmuz 2010 09:11 tsi
'Kemal'in boyu da o kadar kısa değilmiş' Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme birçok açıdan tartışılıyor. Parti kulislerinde bu görüşme CHP'lileri bir başka açıdan sevindirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güneydoğu'daki terör sorununun çözümü için, Et-Balık Kurumu'nun yeniden açılmasını önermişti.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güneydoğu'daki terör sorununun çözümü için, Et-Balık Kurumu'nun yeniden açılmasını önermişti. Kılıçdaroğlu'nun bu teklifi tartışmaları beraberinde getirdi.

DYP-SHP KOALİSYONU

Meclis kulisinde sohbet ettiğimiz Tarım Bakanı Mehdi Eker'e, bu açıklamayı hatırlattık. Eker, ilginç bir bilgi verdi: "Önce Et-Balık Kurumu'nun kimin döneminde özelleştirildiğine bakmak gerekir. Et-Balık Kurumu 1992'de DYP-SHP, koalisyon hükümeti döneminde özelleştirme kapsamına alındı. Galiba aberi yok. Biz Et-Balık Kurumu'nu 2005 yılında özelleştirme kapsamından çıkardık''

DÜZENLEME YAPILDI

Eker, 2005 yılından sonra 7 Et-Balık kombinesinin yeniden faaliyete alındığını da ifade etti. Et-Balık Kurumu'nun TSK'nın et ihtiyacını ihalesiz olarak karşılamasına yönelik düzenleme bile yapıldığını vurguladı. Anlayacağınız Kılıçdaroğlu'nun "Terörü önlemek için Et-Balık Kurumu yeniden açılsın" önerisi 'havada kaldı'.

Erdoğan, neden ters taraftan geldi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ|u'nu ziyareti, medya ordusu tarafından izlendi. Izdiham yüzünden ezilme tehlikesi geçirenler bile oldu. Erdoğan'ın, Meclis'teki odası birinci katta. Kılıçdaroğlu'nun odası ise, hemen üzerindeki ikinci katta bulunuyor. Erdoğan, birinci kattaki makam odasından merdivenlerden yürüyerek ikinc katta Kılıçdaroğlu'nun odasına geçecekti. Bütün kameramanlar ve foto muhabirleri de buna göre tertibat almıştı. Merdivenlerde herkes konuşlandı. Ancak bir sürpriz oldu, Başbakan, aksi yönden geldi. Bu nedenle Erdoğan Kıhçdaroğlu'nun odasına geldiğinde önünü kesmiş kameraman ordusu ile karşılaştı. Erdoğan'ın bu gelişi hemen açıklık kazandı. Asansöre bindiğinde yanlış|ıkla ikinci kat düğmesine basılmış, Başbakan kendisini bir anda ikinci katta bulmuştu Ksaca Erdoğan'ın gelişi 'güvenlik şaşırtmaca' değil 'yanlış düğme'nin azizliği idi.

"KEMAL'İN BOYU DA UZUNMUŞ"

Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme birçok açıdan tartışılıyor. Parti kulislerinde bu görüşme CHP'lileri bir başka açıdan sevindirdi. Kılıçdaroğlu, zayıf ve biraz da minyon görüntüsü ile dikkat çekiyor. Görüşme öncesi CHP kulislerinde, uzun boylu Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yan yana gelince nasıl bir tablo oluşacağı merakla bekleniyordu. Meclis kulislerinde "Kemal'in boyu da o kadar kısa değilmiş. Bayağı da uzunmuş. Erdoğan'ın yanında hiç de kısa kalmadı" esprileri yapıldı.

NELER GÖRÜŞÜLMEDi?

Görüşmede, neler konuşulduğunun yanı sıra nelerin konuşulmadığı da ilgi çekti. Örneğin eski Genel Başkan Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin soruşturmadan hiç bahsedilmedi. Konunun gündeme gelmemesinde CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın etkisinin olduğu konuşuluyor.

SİPER DE KONUŞULMADI

Görüşmede dile getirilmeyen bir başka konu, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun Güneydoğu'daki siperlerde verdiği görüntüler oldu. Erdoğan, bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un uyarısı üzerine 'sıfır noktasında' çömelmiş, Kılıçdaroğlu ise, daha güvenli bir askeri noktadaki siperde ayakta gözlem yapmıştı. 'Çömelme' tartışmasının kamuoyunda gereksiz bulunup tepki çekmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Çömelmesinden değil Başbakan'ın gözlerindeki endişeden rahatsız oldum" açıklamasında bulunmuştu. İşte bu konu da gündeme gelmedi.

CHP'deki Tunç sırrı

CHP'de Tunç dönemi yaşanıyor. En bilinen 'Tunç' Parti Meclisi (PM) üyesi Cahide Tunç. Cahide Tunç, Sav'ın en yakınındaki isimlerden biri. Son kurultayda da PM'deki yerini korudu. Partideki diğer Tunç, Cahide Tunç'un kızı Sema Tunç. Sema Tunç son atamalarla İzmir il yönetimine girdi. İzmir'de, Önder Sav'ın 'manevi kızı' olarak da biliniyor. Cahide Tunç'un diğer kızı Dilek Tunç Ankara'da önce emek muhtarı oldu ardından Çankaya Belediye Meclis üyeliğine seçildi. Parti içinde, Cahide Tunç ve Dilek Tunç'un CHP'li belediyeler Çankaya ve Yenimahalle Belediyesi'nde etkin oldukları iddiası konuşuluyor. Dikkat çeken bu tabloyu Cahide Tunç'a sorduk. Tunç, "Ben 38 senedir CHP'de hizmet veriyorum. Benim kızlarım da öyledir. Emek vermişlerdir. Kesinlikle kayırmacılık yoktur. Çocuklarım, 18 yaşından beri siyasetle ilgileniyor. Emeklerinin karşılığını alıyorlar" dedi.

Osmaniyeliler dikkat etsin?

AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal'ın ilginç bir özelliği var. Kastal, Ankara'ya kendisinden habersiz gelen Osmaniye'li bürokrat ve partilileri 'yakalama yeteneğine' sahip. Kızılay'da dolaşırken bir ilçenin kaymakamını gören Kastal, hemen telefonla arayarak, "Ankara'ya geliyorsun ve beni aramıyorsun" diyor. Kaymakam neye uğradığını şaşırıyor. Kastal, 3 ay sonra aynı kaymakamı yine Kızılay'da yakalamış. Son olarak Osmaniye Gençlik Kolları Başkanı'nı Meclis'te gezerken telefonla arayıp, "Benden habersiz Meclis'te gezersin" demiş. Osmaniyeli bürokrat ve partililere duyurulur. Ankara'ya geldiğinizde mutlaka Kas-tal'a haber verin, yoksa sizi yakalayabilir.

Bilal çetin - Bugün



Bu haber 1,392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs