En Sıcak Konular

MHP'den Erdoğan'a: Akli dengesini kaybetmiş

17 Temmuz 2010 21:46 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, referandumla ilgili yaptığı değerlendirmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, “Sayın Başbakan üslubunu fevkalede bozdu. Başbakan, bizi, BDP ile yan yana koyabilecek kadar da akli dengesini kaybet

Manavgat MHP İlçe Teşkilatı'nın genel kuruluna katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay referandum süreciyle ilgili AK Parti hükümetini ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın üslubundan dolayı referandumla ilgili kendisiyle görüşmediklerini belirten Toskay, şunları söyledi:

“Sayın Başbakan üslubunu fevkalede bozdu. Başbakan, bizi, BDP ile yan yana koyabilecek kadar da akli dengesini kaybetmiş gözüküyor. Bizle görüşmezmiş. Kim seninle görüşmek istiyor da sen görüşmek istemiyorum diyorsun. MHP bu resmin içinde yer almadı ve almayacak. Bu resmin biz karşısındayız ve kutsal mücadelemizi yapıyoruz.”
Türkiye'nin AK Parti iktidarı boyunca devamlı gerilim, yüksek tansiyon, çatışma ve ayrıştırma atmosferi içerisinde olduğunu savunan Tunca Toskay, şunları kaydetti:
“Onların taktikleri şudur; sanal gündem yaratmak, gerilimi yükseltmek ve vatandaşın doğruyu bulmasına imkan tanımamak. Birdenbire başımıza bir Anayasa değişikliği çıktı ve bu Anayasa değişikliğinin mutlaka yapılması. Siz 2002'den bu yana iktidardasınız. Seçimlere kalmış bir yıl. Gümrükten mal kaçırır gibi bir Anayasa değişikliğini gündeme getiriyorsunuz. Neden biz bugün Anayasa değişikliğini konuşuyoruz? Bir aydan fazladır Meclis komisyonu ve genel kurulu meşgul edildi. Neden bu ihtiyaç? Nereden kaynaklandı? Bu ihtiyaç açılımdan kaynaklandı. Açılım yurt dışından talimat olarak AKP'ye verildi. Bu açılımın başarıya ulaşabilmesi için de Anayasa'nın değiştirilmesi gerekiyordu.”

CHP'YE DE ELEŞTİRİ
Ana muhalefet partisi CHP'ye yönelik de eleştirilerde bulunan Toskay, “CHP, Deniz Baykal’ın yönetiminde belli bir çizgideydi. Ama bu parti yıldırım hızıyla bir genel başkan değişikliği yaptı. Ondan sonra bu parti resim karelerine girme hevesi göstermeye başladı” diye konuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, MHP Antalya Milletvekilli Hüseyin Yıldız, MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, ilçe başkanları, delegeler ve çok sayıda partilinin katıldığı genel kurulda mevcut başkan İsmail Hakkı Karadağ tek aday olarak yarıştı.



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs