En Sıcak Konular

Yüksekova havaalanının temeli atıldı

17 Temmuz 2010 20:55 tsi
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde yapılması planlanan havaalanının temeli atıldı. Temel atma törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, Hakkari Valisi Muammer Türker, beraber

Yüksekova girişinde yapılması planlanan havaalanının temel atma töreninde halka seslenen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım "10 bin yıllık tarihe sahip, dünya cenneti Hakkâri'de Ahmed-i Hani, Melle Batin'in, Fakiye Tayran'ın bir dağ çiçeği gibi yetiştiği bu topraklarda birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum." dedi. Bakan Yıldırım, sözlerinin devamında "Zap suyu derin akar/ Yüreklerimi yakar/ Yârimi eller aldı/ Bana kimler bakar" şeklindeki Hakkari türküsünün sözlerini okuyarak devam etti.

Hakkâri'nin ve Yüksekova'nın insanının derin olduğunu, misafirperverliğinin derin olduğunu, sevinci ve üzüntüsünün de derin olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Hakkâri'nin sevinci tüm Türkiye'nin sevincidir. Acı bu renkli coğrafyada bin yıldır beraber yaşayan kardeşlerin acısıdır." şeklinde konuştu.

Yıldırım, yapılan bu hizmetin bedelinin 120 milyon lira olduğunu ve bu güne kadar hükümetin Hakkari'ye 1 milyar lira civarında yatırım yaptığını aktardı. Yatırımların devam edeceğini kaydeden Yıldırım, yılda 1 milyon yolcu taşıma kapasiteli olarak inşa edilecek havaalanının tüm Hakkarililere ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım referandumu da hatırlatarak, vatandaşlardan evet oyu istedi. Yıldırım, şu an hayır deyip koşturanlara veya hayırı açıklayamadıkları için sadece boykotu düşünenlere gereken cevabı vermelerini söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de şöyle konuştu: "AK Parti hükümeti olarak 72 milyon insanımızın aynı imkânlara sahip, aynı hizmetleri alması gerektiğine inanıyoruz. Bugün Hakkari'yi Türkiye'ye daha hızlı bağlayacak olan çalışmanın temel atma töreninde bulunmaktayız. Bu güne kadar yapılan hizmetler gibi bu hizmetin en kısa zamanda yapıp Hakkârililerin hizmetine sunacağız. Bizim iktidarımız sadece su, yol, okul ve altyapı çalışması yapmaya gelmiş bir hükümet değil, biz aynı zamanda 72 milyon insanımızın birlik ve beraberliğini pekiştirmek için buradayız. Farklılıklarımızı yok saymak yerine onların güzelliklerini paylaşmak için çalışan bizim hükümetimiz oldu. 12 Eylül darbe anayasasının etkisinden en çok zarar gören bu bölgedeki vatandaşlarımızın bu çektiklerini değiştirmek istedik. Milletin önüne getirdik. Ama bazıları bunu karşı çıkıyor, boykot ediyor. Bu da kim kiminle hangi safta durduğunu göstermektedir. Bunların hepsini siz aziz milletimize bırakıyoruz. Türkiye'nin daha demokratik bir ülke haline gelmesi için milletimizin duasına ve desteğine ihtiyacımız var. Ve bundan dolayı ülkemiz daha refah, daha demokratik, özgür bir ülke haline gelecektir. Kürt de Türk de bu ülkede kardeşçe yaşayacaktır."

Zeydanlar ailesinin Büyükçiftlik beldesinde kurduğu Zeysu işletmesinin açılışında da konuşan Mehdi Eker, Cilo dağlarının suyunun bu tip yatırımlarla değerlendirilmesini, ülkedeki işsizlik sıkıntısına bir nebze deva olması açısından önemli bulduğunu ifade etti.

(CİHAN)



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs