En Sıcak Konular

İstanbul 35 dereceyi görecek!

17 Temmuz 2010 19:36 tsi
Türkiye yağmurlu günlerin ardından sıcak bir haftaya 'merhaba' diyecek. Önümüzdeki hafta yazın en sıcak günleri yaşanacak. Hayvanat bahçelerinde yaşayan hayvanlar için sıcağa karşı önlemler alınıyor

Son günlerde devam eden yağışlar yerini yeniden sıcak ve güneşli günlere bırakıyor.
Marmara bu gece ve yarın yağışlı. Yarın sabah ve öğle saatlerinde yağmurun kuvveti daha fazla. Yarın akşamdan itibaren yağış Marmara'yı terk edecek ve yaz önümüzdeki hafta geri gelecek. 25 derecenin altına inen sıcaklık pazardan itibaren 10 derece artışla 35 dereceye dayanacak. İç Anadolu'nun batı kesimleri 3-4 derece serinledi. Eskişehir, Ankara arası 1 gün daha bulutlu ve hafif yağmurlu. Pazardan itibaren sıcak hava dalgası geliyor.

Ege ve sahillerinde de 2-3 derecelik sıcaklık düşüşleri yaşandı. Ancak hafta sonu 5 derece artışla sıcaklık yüksek değerine geri dönecek. Salıdan itibaren ise sıcak hava dalgası geliyor. Ancak iki haftadır kıyılara sert esen karayel, bu hafta da serinlik verecek; nemi sahillerde yüzde 40'ın altında tutarak havanın bunaltmasını engelleyecek. Akdeniz'de Ege'nin aksine nem lodosla yüzde 70'e ulaşacak. Pazardan itibaren Akdeniz ve Güneydoğu'ya yazın en sıcak günleri gelecek. Diyarbakır pazar güü 44 derece.

Doğu Anadolu yazı çok sıcak geçiriyor. Üstelik daha sıcak günler gelecek. Isı çarpmalarına dikkat edilmeli. Erzurum 35, Malatya 40 dereceye çıkıyor. Batı Karadeniz çok serin ve yağmur kuvvetli ama yarın hafifleyecek. Pazar günü Bolu, Karabük, trabzon ve Rize dolaylarında yağmur sürebilir.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde, yaklaşık 40 dereceyi bulan sıcak havadan bunalan maymunlar meyve kokteyli, ayılar havuz, develer ise hortumla sıkılan suyla serinliyor.Gaziantep'te hava sıcaklıklarının artması sebebiyle özellikle öğle saatlerinde hayvanat bahçesinin sakinleri, gölge yerler ile barınaklarına girmeyi tercih ediyorlar.

HAYVANAT BAHÇELERİNDE SICAĞA ÖNLEM
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Yazıcı, sıcak havanın hayvanlar üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için farklı yöntemlere başvurduklarını ifade ederek, deve ve devekuşu günün belli saatlerinde sıcağın çok yüksek olduğu saatlerde görevlilerin hortumla suladığını, yine ceylan, geyik, karaca, lama gibi çift tırnaklı hayvanların yaşadığı 100 dönümlük alanda da yaptıkları suni gölette hayvanların serinlediklerini söyledi. Yaz döneminde vücutlarını serin tutması için maymunlara ve ayılara meyve kokteyli verdiklerini ifade eden Yazıcı, buzdolabında soğutulmuş karpuz, elma, üzüm, muz ve kirazdan oluşan meyve kokteylleri hazırladıklarını ve günün belli saatlerinde hayvanlara yedirdiklerini belirtti.
Özgül Yazıcı, ayrıca zürafanın da boyunun uzun olması nedeniyle boyuna göre bir gölgelik yaptıklarını, yırtıcı hayvanlardan kaplan, leopar, ayı ve jaguarın da yine günün belli saatlerinde barınaklarındaki havuzlarda serinlediklerini, bazı hayvanları ise hortumla sulayarak serinlettiklerini anlattı.



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,492 µs