En Sıcak Konular

Heron düşsün diyenler hesabını verecek

17 Temmuz 2010 14:58 tsi
Heron düşsün diyenler hesabını verecek Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, PKK'lılar için "Adamlarımız çok ağır zayiat verdi. Heronu ya düşürün ya da koordinatlarını değiştirin" diyen subaylarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Gönül, "Herkes hesabını verecektir" dedi.

Bugün gazetesinde önceki gün yayımlanan habere göre, MİT'in teknik takibine takılan Hava Pilot Üsteğmen Fırat Ç., Hava Pilot Yarbay Selim Selçuk Ç.'yi cep telefonundan arayarak, "Adamlarımız (PKK'lılar) çok ağır zayiat verdi. Heronları ya düşürün ya da koordinatlarını değiştirin" dedi. Yarbay Selim Selçuk Ç. ise "Çaresine bakarız" yanıtı verdi. Dosya 2.5 yıl bekletildi MİT'in raporu üzerine o dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ, askerî savcılığa soruşturma emri verdi. İki subayın adı Ergenekon yapılanması içindeki Karargâh Evleri soruşturmasında da geçtiği için dosya 23 Eylül 2008'de Hava Hâkim Albay Zeki Üçok'un önüne gitti. Soruşturmayı sürüncemede bırakan Üçok'un adı "sahte çürük" davasında tutuklanmasıyla gündeme gelmişti.

Yetki tartışması yaşanmış Taraf'ın sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, önemli açıklamalarda bulundu. Bu vahim bir olay, soruşturma neden ihmal edilmiş? Oradaki mesele yetki ihtilafından dolayı. Dosya bir müddet ortada kalmış ama şimdi yoluna girdi.Hava Kuvvetleri Savcılığı ile Genelkurmay Savcılığı arasında yetki ihtilafı, uyuşmazlık çıkıyor. O bakar, bu bakar derken bir müddet tereddütte kalınmış ama şimdi iş yolunda, tahkikat devam ediyor. Şu anda hangi savcılık bakıyor davaya? Genelkurmay Askerî Savcılığı bakıyor. Milli Savunma Bakanlığı olarak size düşen yasal veçhesi nedir olayın? Bu yetki ihtilafını çözen bizim (Milli Savunma Bakanlığı) Askeri Adalet İşleri Başkanlığı. Niye bu kadar ihmalkâr bir yasal süreç var ortada? O (kuvvet) ona (Genelkurmay) yazıyor ki o (dosya) benim. O, ona yazıyor ki dosya benim. Ondan sonra bize intikal ediyor sorun ve biz çözüyoruz meseleyi. Ne zaman çözüldü mesele? Yakın tarihte çözüldü bu mesele. Basında yer alan haberden sonra mı? Hayır daha önce çözülmüştü Bu olaya ne diyorsunuz siz? Biliyorsunuz, adliyeye intikal etmiş konularda yorum yapmıyorum. Herkes hesabını verecektir tabii.

TARAF



Bu haber 1,146 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,677 µs