En Sıcak Konular

Ada'ya tarifeli seferle döndü, Türkiye'yi övdü

17 Temmuz 2010 12:28 tsi
Türkiye'de yüksek maaşlar dolayısıyla eleştiri konusu olan KKTC'nin Başbakanı İrsen Küçük tarifeli seferle döndüğü Ada'da ayağının tozuyla Türkiye'yi övdü.

Küçük, aldıkları ekonomik kararlara Türkiye Hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nın tam destek verdiğini ifade ederek, bu olumlu havanın bundan sonraki hükümet çalışmalarına katkısı olacağını söyledi.

Alınmayan her tedbirin, yarın "faiziyle birlikte" karşılarına çıkacağını belirten Küçük, hükümetin gününde kararlar alarak, "geleceğe faiz yükü bırakmak" istemediğini kaydetti.

Küçük, Türkiye'den su ve elektrik getirilmesi projelerinin ise artık somut, elle tutulur hale geldiğini bildirdi ve Eylül ayında kendilerinin de katılımıyla Dragon çayında temel atma töreni yapılacağını açıkladı. Tüm bu çalışmaların Türkiye'nin KKTC'ye verdiği değer ve sorunları çözmek için ortaya koyduğu gayretin somut sonuçları olduğuna işaret eden Başbakan Küçük, Türkiye yetkililerine teşekkür etti.

-THY'NİN TARİFELİ SEFERİYLE DÖNDÜ-

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak önceki gün Ankara'ya giden ve dün de Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le İstanbul'da görüşen Başbakan Küçük, bu sabah THY'nin tarifeli seferiyle adaya döndü.

-KÜÇÜK ANKARA VE İSTANBUL TEMASLARINI DEĞERLENDİRDİ-

Başbakan Küçük, Ercan VIP salonunda basına yaptığı açıklamada, Ankara'da Başbakan Erdoğan ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'le görüştüğünü hatırlatarak, Başbakan Erdoğan'la, yarım saat ikili görüşmenin ardından Cemil Çiçek ve Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın da katılımıyla bir buçuk saat daha görüştüklerini belirtti.

Küçük, Başbakan Erdoğan'la birlikte basın toplantısı da düzenlediklerini hatırlatarak, görüşmelerinin çok olumlu geçtiğini söyledi. Erdoğan'ın Kıbrıs'ı ve Kıbrıs meselelerini çok yakından takip ettiğini belirten Başbakan Küçük, uzun görüşmelerinin meselelere olumlu yaklaşımın göstergesi olduğunu kaydetti.

-"TEDBİRLERİ GEREKELİ OLDUKLARI İÇİN ALDIK"-

Maliyenin sıkıntılarını ortadan kaldırabilmek için aldıkları tedbirlere işaret eden Başbakan Küçük, bunların tamamen kendi hükümetlerinin kararı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bunlar gerekliydi, gerekli olduğu için aldık. Çünkü bu kararları almasaydık, ülkenin geleceği büyük sıkıntılara girecekti. Bugün alamadığımız ekonomik tedbirler, yarın karşımıza faiziyle birlikte çıkar. Biz faiz ödemek istemiyoruz, öyle bir hükümet anlayışı yoktur. Bizim hükümetimiz, gününde kararlar almak istiyor. Bundan sonra geleceklere de faiz yükü bırakmak istemiyoruz. Dolayısıyla çocuklarımızın, torunlarımızın faiz yükü altında kalması yerine, gününde tedbirleri almak en doğrusudur. Bizim hükümet anlayışımız da budur.

Bakanlar Kurulumuz, UBP'nin de verdiği destekle bu kararları almıştır. Biliyorsunuz UBP yetkili organları da bu kararlarımıza oybirliğiyle destek çıkmıştır. Partimiz topyekun, aldığımız kararların destekçisi ve takipçisidir. Dolayısıyla bu kararlar bizim kararlarımızdır, bizim hükümetimizin kararlarıdır. Bunları görüştük ve Sayın Başbakan çok olumlu karşıladı ve gerekli kararlar olduğunu bir kez daha vurgulamıştır."

-GÜL İLE İSTANBUL'DA-

Başbakan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le dün İstanbul'da görüştüklerini hatırlatarak, samimi geçen bir saati aşkın sürelik görüşme için Gül'e teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün de Kıbrıs konusuna çok vakıf bir kişi olduğunu belirten Başbakan Küçük, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun görüşme programına tam destek verdiğini ifade ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Kıbrıs'ta varılması muhtemelen anlaşmanın kalıcı olması için gayret sarf ettiğini ve tüm dış gezilerinde Kıbrıs politikasını anlattığını söylemesinden ayrıca memnun olduklarını kaydeden Başbakan Küçük, "Sayın Gül'ün hem politikalarımızı desteklemesi hem de Cumhurbaşkanımızca sürdürülen görüşmelere tam destek vermesi bizi memnun etmiştir. Biz de hem parti (UBP), hem de hükümet olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza tam destek veriyoruz" diye konuştu.

-OLUMLU HAVA-

Küçük, Cumhurbaşkanı Gül'ün, aldıkları ekonomik tedbirleri takip ettiğini ve kendilerine tam destek olduğunu ifade ettiğini belirterek, "Bu görüşmeler çok olumlu hava içinde geçmiştir. Tabi ki bu olumlu havanın bundan sonraki hükümet çalışmalarımızda, ülkemizin ekonomik sıkıntılarının çözümünde büyük katkısı olacağını görmekteyim" dedi.

Başbakan Küçük, bundan sonra bakanların da Ankara'da kendi konularında birebir görüşmeler yapacağını da ifade etti.

-"EYLÜLDE DRAGON ÇAYINDA TEMEL ATILACAK"-

Uzun yıllardır gündemde olan Türkiye'den boruyla su ve elektrik getirilme projelerinin artık somut, elle tutulur hale geldiğini belirten Başbakan Küçük, şu bilgileri verdi:



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,901 µs