En Sıcak Konular

ABD’de tarihi finansal reform Obama’yı bekliyor

17 Temmuz 2010 08:32 tsi
ABD'deki finansal düzenlemelere 1930’lardan bu yana en geniş kapsamlı revizyonu getiren yasa tasarısı, Temsilciler Meclisinin ardından Senato’dan da geçti. Bu, Barack Obama yönetimin 2010’daki ikinci büyük hukuksal başarısı oldu.

Senato’da 39'a karşı 60 oyla kabul edilen tasarı, ABD Başkanı Barack Obama tarafından imzalanmasının ardından kanunlaşacak.  Obama'nın tasarıyı gelecek hafta imzalaması bekleniyor.      

Temsilciler Meclisi’nde de geçen ay sonunda onaylanan tasarı, Obama’nın, bu yıl içinde sağlık reformunun ve geçen yılın başlarında da yaklaşık 800 milyar dolarlık ekonomiyi teşvik paketinin yürürlüğe girmesinin ardından, iç politikadaki temel önceliği haline gelmişti.            

Finansal şirketler üzerinde daha sıkı düzenlemeler getiren tasarı,  tüketicilerin daha fazla korunması, bankaların riskli alım-satım ve yatırım faaliyetlerini azaltmaya zorlanması, zor durumdaki şirketlere likidite sağlanmasının kolaylaştırılması ve tüketici kredilerini denetleyen yeni bir federal kurum oluşturulması gibi unsurları içeriyor         

SEÇMENLER ETKİLENECEK Mİ?

Demokratlar, sağlık reformundan sonra finansal reformun da Senato’dan geçmesinin ardından, ABD toplumunu gelecek nesiller boyunca şekillendirecek iki kapsamlı değişikliğe imza attıklarına dikkat çekiyor

Ancak bu gelişmelerin seçmenleri etkileyip etkilemeyeceği henüz netleşmiş değil.

ABD merkezli araştırma şirketi Ipsos’un Perşembe günü internet üzerinden yayımladığı bir anket ise ABD’lilerin düzenleyici reformları pek anlayamadığını ortaya çıkardı. Ankete katılanların yüzde 38’i reformdan haberdar bile olmadığını, yüzde 33’ü ise reformdan haberdar olup konu hakkında çok fazla ayrıntı bilmediklerini söyledi.

Diğer yandan Demokratlar hem sağlık hem de finansal reformla Kasım ayında düzenlenecek ara seçimlerde kendilerine verilen desteğin artacağına inanırken, birçok seçmen kriz sürecinde Wall Street ve ABD iş dünyasını ayakta tutmak için vergi mükelleflerinin paralarının kullanılmasına hâlâ çok kızgın.

Bununla birlikte finansal reform Demokratların Wall Street’teki destekçilerini de kaybetmesine neden oldu. Birçok büyük şirket Cumhuriyetçilerin seçim kampanyasına katkıda bulunacağını açıkladı.

 

*Bu haber Reuters haber ajansında "Wall Street reform clears Congress" başlığıyla yayımlanmıştır.



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,760 µs