En Sıcak Konular

Bakan Çiçek son noktayı koydu

16 Temmuz 2010 20:32 tsi
Bakan Çiçek son noktayı koydu Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'ten çarpıcı açıklamalar...

"Öcalan ıslık çalıp türkü söylemiyor"
 
Haber Türk TV Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, son iki gündür devam eden “Özel ordu mu kuruluyor?” tartışmalarının AK Parti’ye yönelik ön yargı ve art niyetten kaynaklandığını söyledi.

"AK Parti ile ilgili bir peşin yargı var, peşin bir bakış var. 'Bugünkü ordudan Ak Parti memnun değil, özel bir ordu kuracak' yargıları var. İş buraya kadar vardı. Bir art niyet, bir açık arama söz konusu. Bu art niyet, toplantılardan beklenen faydayı da gölgeler" diye konuşan Çiçek, profesyonel hudut birliklerine ilişkin bazı detayları da açıkladı. Çiçek şunları söyledi:

"Buraya gelecek insanların geçim maişet derdi bir tarafta olacak, iyi ve en üst düzeyde bir eğitim alacak. Orada görev yapacak insan bilecek ki ben bu dağlarda 5 yıl kalacağım. Bu rakamı tesadüfen söylüyorum, arttırılabilir, uzatılabilir. Buna uygun da bir statü bulacaksınız. Yasal düzenlemesi de yapılacak, belli bir riski göze aldığı için de belli özlük hakları vereceksiniz. O görevi bitirdikten sonra da tazminat verilebilir, sözleşmeli olabilir. Ondan sonra da devletin diğer kurumlarında maişet endişesini ortadan kaldıracak bir düzenleme yaparsınız."

"ÖCALAN ISLIK ÇALIP TÜRKÜ SÖYLEMİYOR"

Cemil Çiçek, kamuoyunda Öcalan’ın cezaevi koşullarına ilişkin yanlış bir izlenim bulunduğunu da ilginç örneklerle anlattı:

"Sanki adanın tamamı buna tahsisli, bu terörist başı sabah 8’de kalkıyor adanın etrafında dolaşıyor, türkü söyleyip ıslık çalarak zeytin ağaçlarının altında oturuyor. Keyfi geldiğinde içeri giriyor, keyfi geldiğinde dışarı çıkıyor. Hayır öyle değil,orada bir cezaevi kompleksi var, F tipi cezaevlerinde ne kural uygulanıyorsa orada da o uygulanıyor. Hiçbir ayrıcalığı yok."

"VATANDAŞIN YÜZDE 85'İ TEMSİL EDİLİYOR"

Çiçek, CHP'nin, seçim barajının düşürülmesine ilişkin teklifiyle ilgili soruya da şu karşılığı verdi:

''Vatandaşın yüzde 85'i temsil ediliyor, 'baraj temsile engel teşkil ediyor' deniliyorsa, yüzde 85 var burada. Kaldı ki, bazı ülkelerde seçmenin yüzde 48'i seçime katılıyor, yüzde 28 ile seçimi kazanan dünyayı yönetiyor. Onun için evet, Meclis'te toplumun çok önemli bir kesiminin temsili esastır ama öbür tarafta da bu parlamentodan bir hükümet çıkacaktır.

Bu kadar sorunu olan, bu kadar köklü reform yapmak mecburiyetinde olan bir ülkenin, beş partili, altı partili, 3 ay sonra düştü, düşecek, ortaklar arasındaki kavga, bu manşetlerle Türkiye'yi biz bir yere götüremeyiz. Onun için temsil kadar istikrar da fevkalade önem arzediyor. 2011 seçimleri, teorik tartışmayı başka türlü yaparız, 2011 Temmuz'undaki seçimler yüzde 10 barajlı olarak yapılacaktır.''

habeturk

 

 



Bu haber 1,317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,043 µs