En Sıcak Konular

Gerçeker: 12 Eylül'de herkes halkın iradesine saygı gösterecektir

16 Temmuz 2010 20:26 tsi
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, anayasa değişikliği konusunda 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma işaret ederek, "Son sözü, bir toplumda en büyük güç olan, herkesin saygı duyması gereken toplumun iradesi gösterecek ve bağlayacaktır. Herkes o iradeye

Karabük Barosu tarafından Yenişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Taksirle Yaralanma ve İş Kazası' konulu sempozyuma katılan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, toplumda adalet en büyük değer olduğuna göre, adaleti gerçekleştirecek olan yargının da mutlaka çok güçlü, işlevini tam olarak yerine getirebilmesi için mutlaka tam bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini ifade etti.

Gerçeker, "Adalete yapılacak her türlü yatırım, toplumun her ferdine dönecektir. Adalet olmazsa bir toplumda huzur ve güven olmaz. Onun için bizim dileğimiz en kısa sürede toplumumuzun hoşgörü, uzlaşma, birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan, birbirini anlayışla karşılayan bir toplum olmasıdır. İnşallah kısa sürede bu bilince ulaşan toplumumuz layık olduğu daha iyi seviyelere gelecek." diye konuştu.

Dünyanın çeşitli ülkelerine gidildiğinde, oradaki sistemlere imrenerek baktıklarına işaret eden Gerçeker, şöyle devam etti:

"İnşallah bizdeki yargı düzeni de onlardan aşağı kalmayacak. Yapılan anayasa ile ilgili değişiklikleri zaman zaman kamuoyuna duyurduk. Bunları yılların verdiği deneyim ve bilgimizle ortaya koymaya çalıştık. Yoksa bugün anayasamızın öngördüğü devletin temelini oluşturan 3 ana güç vardır, yasama, yürütme ve yargılama bunlar birbirine eşit güçlerdir. Birbirinin karşısında olan güçler de değildir. Bunlar birbirleri ile uyum içinde çalışarak, devlet çarkını en iyi şekilde düzenleyecek olan çevirecek olan güçlerdir. Ben inanıyorum ki bu birlik ve beraberliğimizi sağlarsak, bu işlevi de en iyi şekilde yerine getireceğiz. Anayasa değişikliği ile ilgili son noktayı 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda, bir toplumda en büyük güç olan, herkesin saygı duyması gereken toplumun iradesi gösterecek ve bağlayacaktır ve herkes de o iradeye saygı gösterecektir."

Karabük'e gelen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Vali İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret etti. Daha sonra Karabük Adliyesi'ne geçen Gerçeker, burada Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Mercan ve Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahya ile görüştü.

Hasan Gerçeker, sempozyumun ardından dinleneceği otele geçti. Gerçeker'in, yarın Safranbolu'yu gezeceği belirtildi.

cihan

 



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,727 µs