En Sıcak Konular

Metrodaki patlamada ölenlerin isimleri belli oldu

16 Temmuz 2010 19:51 tsi
İzmir metrosunun inşaatı devam eden bölümlerinde meydana gelen patlamada 2 kişi öldü, biri ağır 3 kişi yaralandı.

Patlamada Raşit Topal (40), Ahmet Ertekin (29) hayatını kaybederken, Ökkeş Yıldız (35) Fatih Demirer (54), Hakan Topal (36), Erhan Asal (33) yaralandı. Ökkeş Yıldız ve Hakan Topal İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, diğer iki yaralı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, olay yerinde incelemede bulundu. Kocaoğlu, patlamanın metro girişindeki Hatay 141 Sokak üzerinde bulunan metro şantiyesinde tünele hava veren hava kompresör tankında meydana geldiğini ifade etti. Metroda göçük bulunmadığını belirten Kocaoğlu, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara geçmiş olsun dileklerini sundu. Kocaoğlu, "İş kazası istenmeyen bir şey, ama malesef bazen şansızlıklar yaşanıyor. Patlamanın nedenini teknik inceleme sonucu daha net ortaya çıkacak." dedi.

İzmir metro inşaatında hava kompresörünün patlamasının ardından olay yerindeki sokağa basın mensupları alınmadı. Patlama nedeniyle bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştu ve camları kırıldı. Patlamanın binalara çok yakın bir noktada gerçekleşmesi nedeniyle mahalle sakinleri korkulu anlar yaşadı. Arkadaşları ölen bazı metro işçileri fenalık geçirdi.

Patlama sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır ve Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser ile AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci olay yerine geldi. Belediye yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Katmerci, yapımı devam eden metro acil çıkış tünelinin önünde bulunan hava kompresör tankının patlaması sonucu olay yerinde 2 kişinin öldüğünü söyledi.
 
cihan



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,875 µs