En Sıcak Konular

Poyrazköy davasında hakimlere hakaret edildi

16 Temmuz 2010 19:37 tsi
Poyrazköy davasında tahliye taleplerinin reddi kararına karşı oy kullanan mahkeme başkanı Oktay Kuban alkışlanırken tahliye taleplerinin reddi yönünde karar veren iki üye hakim yuhalandı.

Bazı sanık yakınlarının üye hakimlere hakaret etmeleri üzerine bu durum önce tutanağa geçirildi. Ancak avukatların hakimlerden özür dilemesi üzerine sanık yakınlarının bu tepkileri tutanaktan çıkarıldı. Tahliye talepleri reddedilen mahkeme 14 Ekim 2010'a ertelendi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcısı Nuri Ahmet Saraç, davanın tutuklu sanıkları teğmenler Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan'ın tahliyesini talep etti. Duruşmaya talepleri değerlendirmek için ara veren mahkeme daha sonra kararlarını açıkladı. Mahkeme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 3 iddianamede de yer alan ihbar mektupları ile ilgili olarak herhangi bir araştırma yapılıp yapılmadığının sorulmasına karar verdi. Tuğamiral Levent Görgeç'in hakkındaki adli kontrolün kaldırılması talebi oy çokluğu ile reddedildi. Bu karara muhalefet eden mahkeme başkanı Oktay Kuban, suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunmayışı ve kaçma şüphesinin olmamasını gerekçe olarak gösterdi.

Mahkeme, tahliye talebinde bulunan tutuklu sanıklar Ergin Geldikaya, Levent Bektaş, Ercan Kireçteğe, Erme Onat, Eren Günay, Faruk Akın, Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan'ın kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunduğu ve devam ettiği gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Oy çokluğu ile alınan bu karara mahkeme başkanı Oktay Kuban yine muhalefet şerhi koydu.

Başkan Kuban, muhalefet gerekçesinde Levent Bektaş'tan ele geçirildiği iddia edilen CD ve DVD ile ilgili TÜBİTAK raporu, ele geçirilen mühimmatlarla sanıkların irtibatını gösteren delillerin hukuki niteliğini gerekçe gösterdi. Kuban, MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Müdürlüğü'nün yazılarını da dikkate aldığını belirterek "Dosyadaki sanıklar hakkında soruşturma ve yargılama sürecinde kaçmaları, saklanmaları, delilleri gizleme, yok etme veya değiştirme girişiminde bulundukları yönünde tutuklama nedeni sayılacak olgu ve iddialar bulunmamaktadır." dedi.

Başkan Oktay Kuban'ın muhalefet gerekçesini okumasının ardından salondaki sanık yakınları ve avukatlar, "Bravo başkan, yaşa başkan!" diyerek alkışladı. Bir süre Kuban'ı alkışlayan izleyiciler daha sonra tutukluluğun devamına karar veren üye hakimler Mehmet Karababa ve Mehmet Erdoğan'a tepki göstermeye başladı. Üye hakimleri yuhalayan sanık yakınlarını avukatlar susturmaya çalıştı. Bu arada, Eren Günay'ın eşi üye hakimlere yönelik, "Benim çocuğum babasız kaldı terbiyesiz ahlaksızlar. Özgürlüğün ne demek olduğunu tutuklanınca anlarsınız." diye bağırdı. Bazı sanık yakınları Günay'ın eşini susturmaya çalışarak salon dışına çıkardı. Salondaki izleyicilerin üye hakimlere tepkileri üzerine salondan çıkmak için hazırlık yapan üye hakim Mehmet Karababa, tepkilerin tutanağa geçirilmesini istedi. Ancak sanık avukatlarının sanık yakınları adına özür dilemesi üzerine yaşanan olay tutanağa geçirilmedi.

Daha sonra tutuklu sanıklar cezaevi araçlarına alınarak tutuklu bulundukları cezaevlerine götürüldü. Sanık yakınları da alkış ve tezahüratlarla destek verdi.

cihan

 

 



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,271 µs