En Sıcak Konular

Heronların düşürülmesi iddialarına suç duyurusu

16 Temmuz 2010 18:45 tsi
Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında da şikayetçi oldu.

Terör örgütü mensuplarına çok zayiat verdirdiği için Heronların düşürülmesiyle ilgili askerler arasında geçtiği öne sürülen ses kaydı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilmek üzere Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçe ile konuşmaları yaptığı iddia edilen Hava Pilot Yarbay Selami Selçuk Ç., Hava Pilot Üsteğmen Fırat Ç. hakkında suç duyurusunda bulundu. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında da şikayetçi olan Çevik, "Genelkurmay Başkanı hainleri gazeteciler ve hainler içinde arıyor ama ihanet şebekesi ve cuntacılar Genelkurmay içerisinde." dedi.

İki subay arasında terör örgütü üyelerine çok zarar verdiği gerekçesiyle Heronların düşürülmesi veya koordinatlarının değiştirilmesi içerikli ses kaydı ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, söz konusu iddialara ilişkin dilekçesini özel yetkili savcılığa ulaştırılmak üzere Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Dilekçede, konuşmaları yaptığı iddia edilen Hava Pilot Yarbay Selami Selçuk Ç. ve Hava Pilot Üsteğmen Fırat Ç. İle birlikte Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, aynı konuyla ilgili askeri soruşturmayı yürüten Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Ahmet Zeki Üçok, Genelkurmay Askeri Mahkemesi Hakimi A. Rıza, Genelkurmay Askeri savcısı Hakim Binbaşı Yaşar Yüce de şüpheli olarak gösterildi. Şüphelilerin anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, korku ve panik oluşturmak, örgüt kurmak, görevi ihmal, kanunları uygulamayarak teröre yardım ve yataklık, kamu malına zarar vermek ve hainlik suçlarından cezalandırılması istendi.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Adem Çevik, Heronlarla ilgili iddialar üzerine suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Çevik, “İhanet, hainlik şebekesinin cezalandırılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Malum Genelkurmay Başkanı hainleri gazetecilerin, akademisyenlerin içinde arıyor. Aslında ihanet şebekesi, cuntacılık yapan Genelkurmay'ın içerisinde halen var. Maalesef Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Başbakan bu duruma sessiz kalıyor. 65. maddeyi uygulayarak bunları açığa almalarını istiyoruz. Bununla ilgili de bir imza kampanyası başlattık." dedi.

Terörden rant sağlandığını savunan Çevik, İsmet İnönü’ye ait olduğu belirtilen ‘En az namussuzlar kadar namuslular da cesaretli olması lazım’ sözünü hatırlattı.

cha



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,857 µs