En Sıcak Konular

Şahin: Liderlerin görüşmesi güzel bir tablo

16 Temmuz 2010 17:09 tsi
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti liderleriyle görüşmesinin güzel bir tablo olduğunu söyledi. Şahin, "Sanıyorum halkımız da milletimiz de bu tabloyu gördüğünde sevinmiştir.'' dedi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak ve Mevlana Üniversitesi Kampüs açılış törenine katılmak için Konya'ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Şahin, öncelikle Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Şahin, müzedeki eserlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Hazreti Mevlana'nın kabri başında dua eden Şahin, müze bahçesinde halkın yoğun sevgi gösterileriyle karşılaştı. Çocuklarla yakından ilgilenen ve fotoğraf çektiren Şahin, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Bir gazetecinin 'Başbakan Erdoğan'ın siyasi parti liderleriyle görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz. Sizin bu konuyla ilgili daha önce bir öneriniz olmuştu' şeklindeki sorusu üzerine Şahin, ''Güzel bir tablo olduğunu düşünüyorum. Sanıyorum halkımız da milletimiz de bu tabloyu gördüğünde sevinmiştir. Ben de böyle bir öneride bulunurken bunu amaçlamıştım. 'Türkiye'de siyaset yoluyla halkına hizmet etmek için faaliyette bulunan siyasi partilerimizin değerli genel başkanlarının görüşmelerinden daha doğal bir şey olamaz' demiştim. Bunun tahakkuk etmiş olması tabii ki beni sevindirdi. Zaman zaman siyasi partilerin genel başkanlarının bir araya gelmesi hatta tamamının bir araya gelmesi toplumsal uzlaşma açısından da çok önemli olacaktır.'' şeklinde cevap verdi.

'Hoşgörü mimarı' olarak nitelendirdiği Hz. Mevlana'nın diyarında ve manevi huzurunda bulunduğunu dile getiren Şahin, ''O, 'Gel, gel, her kim olursan ol yine gel' demektedir. Dolayısıyla böyle bir kültürün mensuplarının bir araya gelmesi herhalde en doğal harekettir diye düşünüyorum.'' ifadesini kullandı.

Şahin, cuma namazını Mevlana Müzesi yanında bulunan Selimiye Camii'nde kıldı.
CİHAN

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs