En Sıcak Konular

İngiliz üniversitesinden Fethullah Gülen'e "fahri doktora"

16 Temmuz 2010 16:13 tsi
İngiltere’nin bilinen eğitim kurumlarından Leeds Metropolitan Üniversitesi, Fethullah Gülen’e ‘fahri doktora’ ünvanı verdi.

Yaklaşık 30 bin öğrencisiyle İngiltere’nin en büyük eğitim kuruluşlarından biri olan ve geçmişi 1824 yılına dayanan Leeds Metropolitan Üniversitesi, Fethullah Gülen’e "eğitime, barışa ve kültürlerarası diyaloğa" katkılarından dolayı fahri doktora ünvanı verdi. Fahri doktora ünvanını, Fethullah Gülen adına İngiltere Diyalog Vakfı Direktörü Özcan Keleş aldı.

Eğitim alanında akademik araştırmalar yapan ve bu alanlarda özel lisans ve yüksek lisan programları bulunan Leeds Metroplitan Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun yaptığı araştırma ve değerlendirmeler sonrasında ancak çok az sayıda insana takdim ettiği fahri doktora unvanını Fethullah Gülen’e, bin 500 kişinin katıldığı bir törende üniversitenin rektörü Prof. Susan Price tarafından takdim edildi.

İNGİLİZ PROFESÖRDEN GÜLEN’E ÖVGÜ

Törende Fethullah Gülen ve hareketini tanıtan Professor Dekan Elspeth Jones, Gülen'in kültürlerarası diyalog ve küresel çaptaki eğitim faaliyetlerinin fikir babası olduğunu ileri sürdü.

Gülen hareketinin en önemli önceliğinin küresel barış ve diyaloga katkıda bulunmak olduğunu anlatan Jones, Gülen'in öğretilerinde daha insancıl ve barışçıl bir toplumun ortaya çıkartma gayreti olduğunu iddia etti. Jones, Fethullah Gülen’in verdiği vaazlar, yazdığı makale ve kitaplar sayesinde dünyanın dört bir tarafında eğitim ve diyalog için çalışan gönüllüler hareketinin ortaya çıkmasına vesile olduğunu ve bu sayede önyargıların kırılmasına ve toplumların kaynaşmasını sağladığını savundu.

Dekan Elspeth Jones'in konuşmasının ardından Leeds Metropolitan Üniversitesi rektörü Prof. Susan Price, fahri doktora ünvanını İngiltere Diyalog Vakfı Direktörü Özcan Keleş'e takdim etti.

Keleş, ödülün küresel çapta sürdürülen eğitim ve kültürel faaliyetleri takdir edici niteliği taşıyan bir ödül olarak gördüğünü ve tevdi edilen ödülün bu hareketi destekleyen ve bundan esinlenen herkesi sevindireceğini belirti.



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,852 µs