vazgeç, görüşelim' | " /> vazgeç, görüşelim' | "/>

En Sıcak Konular

'Açılımdan vazgeç, görüşelim'

16 Temmuz 2010 15:36 tsi
'Açılımdan vazgeç, görüşelim' MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''başlattığı açılımı durdurması halinde'' MHP'nin, görüşme talebini yeniden değerlendirebileceğini söyledi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şandır, MHP'nin açılımla ilgili görüşlerini ve Anayasa değişikliğiyle ilgili endişelerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir rapor halinde sunduklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP'nin bu konudaki görüşlerini öğrenmek için söz konusu raporu inceleyebileceğini söyledi.

''Başbakanlar karnından konuşmaz'' diyen Şandır, şunları söyledi:

''Başbakan bu ülkeyi millet adına yönetmekle sorumlu ve uzlaşmayı temin etmekle de görevli. Herkesle kavga ederek, hakaret ederek, MHP'ye 'ırkçı, kafatasçı' diyerek MHP ile uzlaşma, diyalog arayamaz. Kendi sorumluluğunda gelinen nokta itibariyle Türkiye kan kaybetmektedir ve bu akan kanın sorumlusudur. Sayın Başbakan, kendi sorumluluğunda bir çırpınış içindedir. Biz Başbakan'ın PKK açılımına, PKK'nın kan akıtarak gerçekleştiremediklerini siyaset üreterek gerçekleştirme gayretine katkı vermeyeceğimizi söylemiştik. Sayın Başbakan, eğer girdiği bu yolun yanlış olduğunu, yapılanların bölücü terörü durdurmadığını görür, yaptıklarından geri döner, milletten özür dilerse, biz PKK ile mücadelede, milletimizle birlikte bu konuda fikir birliği içinde olduğumuzu belirtmiştik, mücadeleye hazır olduğumuzu söylemiştik.

Sayın Başbakan, gelinen durumun sorumlusudur. Açılım başladığından bu yana 150'ye yakın şehit vermişiz. Bu sonucun sorumlusu Başbakan'dır. Bunu kabul ettiği ve başlattığı açılımı durdurduğu takdirde MHP görüşme taleplerini tekrar değerlendirmeye hazırdır.''

Şandır, AK Parti Genel Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, ''profesyonel birlikte sarkık bıyıklı olmayacak'' şeklindeki ifadesİni nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya, ''Sayın Çelik bir fabrika kursun, kendine benzer adamlar üretsin, onları görevlendirsin'' şeklinde yanıt verdi.

Şandır, bir gazetede yayımlanan, ''TSK'da iki subayın terör örgütü PKK ile irtibatlı olduğunun tespit edildiği'' yönündeki haberle ilgili soru üzerine, söz konusu haberin doğruluğunun kesinleşmediğini, gazete haberi üzerine yorum yapmanın doğru olmadığını söyledi.

-POLİTİKACILARA TATİL YOK-

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de aynı soruyu yanıtlarken, haberin doğru olması halinde, TSK'nın olayın üzerine gitmemesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. ''İddialar doğruysa çok vahim bir olay'' diyen Canikli, TSK'nın bu olayın üstünü örtmeye yönelik çaba içine gireceğine ihtimal vermediğini vurguladı. Canikli, konunun şimdilik tamamen bir iddiadan ibaret olduğunu, ilgililerin olayın üstüne gideceğini ifade etti.

Öte yandan, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, gazetecilerin, ''Meclisin çalışmalarını tamamlamasının ardından tatil yapıp yapmayacakları'' yönündeki soruya ''Biz çalışacağız. Seçmenlerimizle beraber olacağız'' yanıtını verdi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da ''12 Eylül'de referandum var. Sayın milletvekillerimiz için tatil yapmak söz konusu değil. Herkes yollara düştü. Cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri, sayın milletvekilleri seçim bölgelerinde referandumla ilgili çalışmalarını başlattı. Milletvekillerimize 12 Eylül tarihine kadar tatil yok'' dedi.



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,916 µs