En Sıcak Konular

Adana'da eş zamanlı El-Kaide operasyonu

16 Temmuz 2010 15:04 tsi
Adana Emniyet Müdürlüğünce İstanbul, Antalya ve Çanakkale'de düzenlenen terör örgütü El Kaide'ye yönelik eş zamanlı operasyonda, 29 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde faaliyet gösteren terör örgütü El Kaide'ye yönelik yaklaşık 2 ay önce çalışma başlattı.

Teknik ve fiziki takibin ardından, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla saat 02.30'da 400 polis Adana, İstanbul, Antalya ve Çanakkale'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Adana'da 30, İstanbul'da 2, Antalya'da 2, Çanakkale'de 1 adrese yapılan baskın sonucu toplam 29 kişi gözaltına alındı. Operasyonla ilgili adreslerinde ulaşılamayan 2 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Örgüt sorumlularının da aralarında bulunduğu zanlılar, sabaha karşı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğüne getirilirken işaret parmaklarını havaya kaldırıp tekbir getirerek, ''Müslümanız diye bizi suçluyorlar'', ''Kafirler'' diye bağırdı. İstanbul, Antalya ve Çanakkale'deki zanlıların da kente getirildiği belirtildi.

Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bir adet tabanca ile örgütsel doküman ele geçirilirken, çok sayıda CD, DVD, bilgisayar ve harddiske el konuldu.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, operasyonun halen devam ettiğini, 2 zanlının daha yakalanması için savcılığın izniyle çeşitli adreslere baskın düzenlendiğini bildirdi.



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,878 µs