En Sıcak Konular

SP Ordu Teşkilatı kongrenin iptalini istiyor

16 Temmuz 2010 15:00 tsi
Saadet Partisi (SP) Ordu Teşkilatı'na üye 4 kişi, geçen hafta sonu yapılan büyük kongrenin iptali için dava açtı.

Erkan Temiz, Şerif Altundal, Erdal Yaşar ve İsmail Tok adlı kongre üyeleri yaptıkları ortak açıklamada 30 Mayıs 2010 tarihinde yapılan il kongresinde seçilen büyük kongre delegelerinin, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu'nun 9 Haziran 2010 tarihli kararıyla görevden el çektirildiği belirtti.

Açıklamada, "Parti tüzüğünün 43. maddesine aykırı olarak alınan bu karara dayanılarak 11 Temmuz 2010 tarihli Olağanüstü Büyük Kongrede, Ordu delegeleri, büyük kongre delege listesine yazılmamıştı. Ordu İl Kongresi'nde seçilen büyük kongre delegeleri olarak, büyük kongre delege listesine yapmış olduğumuz itirazımız, Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmiş ve büyük kongre delege listesine isimlerimiz yazılmamıştı. Saadet Partisi Tüzüğü'nün 43. maddesinde GİK'in, il, ilçe başkanları ile yönetim kurullarına görevden el çektirebileceğine ilişkin düzenleme olup, il disiplin kurulu ve büyük kongre delegelerine görevden el çektirmesine ilişkin bir düzenleme yoktur. Yani GİK yetkisini aşarak büyük kongre delegelerini görevden almıştır. Bu karar anayasa, Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğüne aykırı olduğu için, kararın iptali talebiyle mahkemeye başvurumuzu yapmış ve dava açmıştık." denildi.

Ortak açıklamada, "Saadet Partisi Genel İdare Kurulu'nun, yetkisini aşarak, büyük kongre delegelerini görevden almış olması ve buna bağlı olarak büyük kongre delege listesinde Ordu delegelerine yer verilmemesi, il kongresinde bize verilen seçme ve hak yetkisinin gasp edilmesidir. Seçme hak ve yetkimizin gasp edilerek yapılan Saadet Partisi 4. Olağanüstü Kongresi hukuken butlan ile mâlül olup, bu hukuka aykırı durum sebebiyle 15 Temmuz 2010 tarihi itibariyle, 11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan kongrenin iptali için Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açmış bulunuyoruz." bilgisi verildi.

Erkan Temiz, Şerif Altundal, Erdal Yaşar ve İsmail Tok açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: "Konumu ne olursa olsun herkes bu ülkede hukuka saygı göstermek, demokratik ilkelere uygun siyaset yapmak zorundadır. Hiç kimsenin yetkisi sınırsız değildir. Ordu İl Kongresi'nde, kongre delegelerinin vermiş olduğu seçme hak ve yetkisini bizden alabilecek tek yetkili organ yine Ordu İl Kongresi'dir. Bizler bu görev bilinci ile Ordu teşkilatlarının iradesini gasp ederek, iradelerini yok sayarak yapılan büyük kongreyi, bu kongrede alınan kararları ve yapılan seçimler sonrasında oluşturulan yönetimi tanımıyoruz. Bu sebeple yargı yoluyla hakkımızı sonuna kadar arayacağız ve Ordu teşkilatlarının iradelerinin yok sayılmasının hesabını yargı yoluyla ilgilerinden soracağız."

CİHAN



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,869 µs