En Sıcak Konular

CHP lideri: Temelli'yi ilçe yapacağız

16 Temmuz 2010 13:23 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sincan'a bağlı olan Temelli'ye ilçe olma sözü verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir Anayasa değişikliği, halkın çıkarları için bir şey getirmiyorsa, demokrasi getirmiyorsa, Kenan Paşa'nın Anayasası'nın bir uzantısıysa o zaman 12 Eylülde referandumda 'Hayır' diyeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir, Bilecik, Bursa ve Yalova'yı kapsayan 4 günlük gezisinin ilk gününde, Polatlı Ticaret Borsa'sını ziyaret etti.

Borsa Başkanı Yahya Toplu, Kılıçdaroğlu'na Borsa çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Polatlı Ticaret Borsası'nın en kısa sürede “Ürün İhtisas Borsası”na dönüşmesini dilediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu da, Polatlı Ticaret Borsası'nın iş hacmine dikkati çekerek, Türkiye'nin en önemli borsalarından biri olduğunu ifade etti. Borsa'nın önemli bir işlev üstlendiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, İhtisas Borsası'na dönüşme dileğine katıldığını belirterek, bunun borsayı canlandıracağını ve geliştireceğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Borsa önünde, parti otobüsünden vatandaşlara hitap etti ve Polatlı'nın tarımın başkenti olduğunu ancak Ak Parti'nin 8 yılık iktidarında ciddi kan kaybettiğini söyledi. Üreticinin büyük sıkıntılar içinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Yapılması gereken, herkesin ürettiği ürünün karşılığını alması, alın terinin karşılığının kendisine teslim edilmesidir. CHP iktidarının varlık nedeni budur. Bunun için mücadele ediyoruz” diye konuştu.


'MAZOTTA ÖTV'Yİ KALDIRACAĞIZ'

Türk çiftçisinin en pahalı elektriği, gübreyi ve mazotu kullandığını belirten Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında mazottan Özel Tüketim Vergisi'ni kaldıracaklarını söyledi. Ak Parti'nin, 8 yıllık iktidarında işsizliğin önüne geçemediğini, üreticinin sorunlarını çözemediğini savunan Kılıçdaroğlu, 'Bu iktidar, bunları yaptı. Bizim de yapacağımız bir şey var. Bu iktidardan bunların hesabı sorulacak' dedi.

Bu arada vatandaşların “Halkın umudu Kılıçdaroğlu' şeklinde slogan atmaları üzerine, Kılıçdaroğlu da, “Sizler benim umudumsunuz” karşılığını verdi.

İktidardan hesap sormak için halkın kendisine yetki vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, sorunların mutlaka çözülmesi gerektiğini, bu sorunları çözecek olanın da CHP olduğunu söyledi.

12 Eylülde yapılacak referanduma da değinen Kılıçdaroğlu, alanda bulunanlara, “Ankara'nın her yerinde bilbordlar var. '12 Eylülde evet oyu kulanın' diye çağrı yapılmış. Bu Anayasa değişikliği çiftçinin sorunlarını çözüyor mu? Dokunulmazlıkları kaldırıyor mu? yolsuzlukları kaldırıyor mu? İşsizliği bitiriyor mu?' diye sordu.

Kılıçdaroğlu, vatandaşların “hayır” cevabı vermesi üzerine, “O zaman oyunuz da hayırlı olsun diyeceğiz. Bir Anayasa değişikliği halkın çıkarları için bir şey getirmiyorsa, demokrasi getirmiyorsa Kenan Paşa'nın Anayasası'nın bir uzantısıysa o zaman 12 Eylülde referandumda hayır diyeceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını “Hepinize hayırlı günler diliyorum” diyerek tamamladı.

Daha sonra, buğday yüklü kamyonların bulunduğu bölüme geçen Kılıçdaroğlu, burada üreticilerle sohbet eti ve sorunlarını dinledi.

KILIÇDAROĞLU, DEPREM SİMÜLATÖRÜNDE

Borsa'dan ayrılan Kılıçdaroğlu, Cuma selasının okunduğu sırada parti otobüsünden inerek güzergahında bulunan Çarşı Camisi avlusunda namaz vaktini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda Ak Sigorta ve AKUT tarafından hazırlanan gezici deprem simülatörünü de ziyaret etti.

Burada yaptığı konuşmada AKUT'un kurtarma çalışmaları sırasında dil, din, ırk ayrımı yapmadan insanlara yardım ettiğini belirterek, CHP'nin de topluma bu anlayışla yaklaştığını ve hiç ayrım yapmadığını vurguladı.

AKUT'un gönüllü bir sivil toplum örgütü olduğunu, hiçbir çıkar gözetmeksizin ihtiyaç bölgelerine yardıma koştuğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, bu nedenle çalışanları kutladı ve başarılar diledi.
Kılıçdaroğlu, daha sonra bir oda şeklinde hazırlanan simülatöre girdi. Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu odada 17 Ağustos 1999'da yaşanan depremdeki 7.4 şiddetinde sarsıntı oluşturuldu.


Deprem simülasyonunun andından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüz yüze olduğunu hatırlatarak, üzücü olaylar yaşanmadan önlem almanın gerekliliğini vurguladı.


Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “Sarsıntı sırasında çaresizlik hissettiniz mi?” sorusuna da “Evet, tabiki hissediliyor” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra AKUT'un ziyaret defterini imzaladı.


'TEMELLİ İLÇE OLACAK'

Kılıçdaroğlu, Polatlı'dan önce Temelli'de de parti otobüsünden kendisini karşılayan vatandaşlara seslendi. 'Temelli ilçe olacak, özgürlüğüne kavuşacak” diyen Kılıçdaroğlu, Temelli'nin Sincan ilçesine bağlanmasını ve ilçe statüsünden çıkarılmasını eleştirdi.

hurriyet



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs