En Sıcak Konular

Poyrazköy dosyasının askeri mahkemeye gönderilmesi istendi

16 Temmuz 2010 12:48 tsi
Poyrazköy davasında mahkeme, sanık avukatlarının taleplerini almaya başladı. Avukatlar davanın askeri mahkemeye gönderilmesini ve birleştirilen davaların ayrılmasını talep etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşma dün savunmasını tamamlayan Tuğamiral Levent Görgeç'in çapraz sorgusu ile başladı. Ancak taraflar Görgeç'e soru sormadı. Daha sonra mahkeme başkanı Oktay Kuban, "3 günlük duruşma sürecinde bütün savunmaları almayı planlıyorduk. Ama bu mümkün olmadı. Başka bir gün tutuksuz sanıkların savunmalarını alacağız. Bugün tutuklu sanıkların ve avukatlarının savunmalarını alacağız" dedi.

Daha sonra Kuban, 3 davanın birleştirilme kararını ve dosyaya giren evrakları okudu. Amirallere suikast iddianamesinde anlatılan terör örgütünün varlığı ve gerçekleştirdiği eylemlere yönelik istihbarat ve bilgi olup olmadığına dair yazı yazılan Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün cevap verdiği belirtildi.

Gelen yazılarda Jandarma Genel Komutanlığı, "İddianamede ismi belirtilmeden anlatılan silahlı terör örgütünün yapısı ve eylemlerine ilişkin bugüne kadar herhangi bir istihbari bilgi ve kayıtlarda bir belge olmadığı" şeklinde cevap vermişti. Genelkurmay da "Söz konusu konular hakkında Genelkurmay Başkanlığı'nda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır." yanıtını göndermişti. MİT'in de kendilerinde bilgi bulunmadığını belirttiği yazısı mahkemeye ulaşmıştı. Emniyet ise, gizliliğin esas alındığını, hiyerarşik yapının bulunduğunu ve örgütlü bir yapının faaliyete geçirildiğini belirterek söz konusu yapının terör örgütü olup olmadığına mahkemenin karar verebileceğini belirtmişti.

Mahkeme başkanı Oktay Kuban, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu konudaki yazısını, "Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bizim yazımızdaki sorulara cevap vermeyerek iddianamedeki anlatımla ilgili hukuki değerlendirme yoluna giderek cevap verdiği görülmüştür." dedi.

Gölcük Askeri Savcılığı'ndan gelen cevap yazısında ise tutuklu teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan hakkında "Askeri eşyayı gizlemek ve iki amiri öldürmeye teşebbüs" suçlarından açılan soruşturmanın halen devam ettiğine yer verildiği belirtildi.

Sanık avukatları söz alarak taleplerde bulundu. Avukatlar birleştirilen davaların ayrılmasını ve dosyanın askeri mahkemeye gönderilmesini talep etti. Duruşmaya öğle arası verildi.

 
 
cihan



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs