En Sıcak Konular

'Beraber işkence gördüğümüz solcular 'evet' diyecektir'

16 Temmuz 2010 11:51 tsi
Ülkücü kimliğiyle tanına Adana Ülkü Ocakları eski Başkanı Şahin Bilgiç, referandumda bir daha 12 Eylül'lerin yaşanmaması için 'evet' diyeceğini söyledi.

12 Eylül'de Adana Ülkü Ocakları başkanı olan Bilgiç, darbenin ilk günü cezaevine giren isimler arasında yer aldı. MHP ve ülkücü kuruluşlar davasından 4 buçuk yıl hapis yatan ve işkenceye maruz kalan Bilgiç, Türkiye'nin darbe ürünü olan Anayasa'dan kurtulması gerektiğini anlatıyor. Bilgiç, 12 Eylül'de mağdur olan herkesin sol-sağ ayrımı yapmadan referandumda 'evet' diyeceği kanaatini taşıdığını vurguladı.

"O dönemi yaşayanlardan 'hayır' oyu çıkması mümkün değil." diyen Bilgiç, "Türkiye'de o dönemde iki taraf vardı. Sağcılar ve solcular. Sonradan dönüp baktığımızda iki tarafta kavgaya gerek olmadığını öldürerek bir yere varılamayacağını anladı. Bu iki tarafında referandumda 'evet' diyeceği kanaatindeyim. 12 Eylül'de işkence görmeyen ülkücü kardeşlerimiz de bizim çektiğimiz sıkıntıların bir daha yaşanmaması için referandumda 'evet' diyecektir." ifadesini kullanıyor.

Bilgiç, "Referandum, bir siyasi partiye destek anlamında değerlendirilmemeli. Biz bir siyasi partinin arkasına takılıp gitmiyoruz. AK Parti'nin oyu yüzde 40. Referandumda yüzde 55 'evet' çıkacağı kanaatindeyim. Partilerin tabanlarından da 'evet' diyenler olacak. Demokrasiye bağlı olan, özgürlüklerden yana olan insanların 'hayır' demesi abes olur." dedi.


"VATANDAŞIN ALEYHİNE OLAN HİÇBİR MADDE YOK"

MHP sözcülerinin "Eski ülkücüler oyuna geliyor. Maddelerde gizlenen şeyler var" ifadesini hatırlatan Bilgiç şunları söylüyor: "Maddeleri tek tek incelediğimizde gizlenen hiçbir şey yok. Vatandaşın aleyhine olan hiçbir madde yok. Hangisinde ne gizlenmiş. Türkiye'yi bölme noktasında bir şey yok. Ayrımcılık mı var? Evet Ayrımcılık var ama çocuklara ve kadınlara pozitif ayrımcılık var. O da herkesin özlediği tablo."

Değişikliğin Türkiye'de demokratikleşme açısından önemli olduğunu anlatan Bilgiç, o dönem mağdur olmuş kişilerin 1980 darbesini yapanların yargılanmasını istediğine dikkat çekiyor. '93 yaşındaki Kenan Evren'i hapse atsan ne olacak?' eleştirisine karşı çıkan Şahin Bilgiç, "Bundan sonra ihtilale heveslenenlerin önü kapanır. Bir daha 12 Eylül'ler yaşanmaz. Bu maddelere işkence gören görmeyen bütün ülkücü arkadaşlar destek sağlamalı." diye konuştu. Paketteki diğer maddelere de destek verdiğini vurgulayan Bilgiç, "Anayasa Mahkemesi'nin yapısındaki değişikliğin kime ne zararı var? HSYK'da daha adil bir şekilde çözüm aranıyor. Kadın ve çocuklara pozitif ayrımcılık var." diyor.

cihan



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,935 µs