En Sıcak Konular

Türkiye Uzakdoğu'ya hava köprüsü kuruyor

16 Temmuz 2010 11:39 tsi
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yeni bir çalışmanın içinde...

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'nin geçen yıl Afrika ülkeleriyle yaptığı ikili havacılık anlaşmalarına Uzak Doğu ülkeleriyle devam ederek, uçuş ağını genişlettiğini belirtti.

SHGM'den yapılan yazılı açıklamada, yurt dışı uçuşlarının arttırılması ve yeni dış hat noktalarının belirlenmesi amacıyla ikili havacılık müzakerelerinin yürütüldüğü ve bu yılın ilk altı aylık döneminde 16 ülke ile ikili havacılık anlaşmasının imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, bu anlaşmalar içinde Avustralya ve Yeni Zelanda gibi Okyanusya ülkelerinin yanı sıra Filipinler, Endonezya ve Çin ile yapılan anlaşmalarla Uzak Doğu ülkelerinin olduğu belirtildi.

Türkiye'nin, Afrika ülkeleriyle yaptığı havacılık müzakerelerinde 2009 yılında havacılık anlaşması yaptığı ülke sayısının 23'e yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'nin bu yıl uçuş ağını genişletmek için Uzak Doğu ve Pasifik ülkelerine yöneldiği, yüksek turizm potansiyeli ile dikkat çeken Pasifik ülkesi Filipinler ile Türkiye arasında ilk kez hava ulaştırma anlaşması imzalandığı ve SHGM'nin Uzak Doğu ülkeleri ile eski anlaşmaları revize ederek, yeni havacılık anlaşmalarına imza attığı kaydedildi.

Türkiye'nin, Çin, Endonezya, Filipinler, Japonya, Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam, Güney Kore ve Moğolistan olmak üzere Uzak Doğu'da 10 ülke ile ikili havacılık anlaşması bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, ikili havacılık anlaşmalarında, yeni uçuş noktalarının belirlenmesi, sefer artışı ve çoklu tayinin yanı sıra kargo taşımacılığı, bakım ve eğitim alanında iş birliği yapılmasına dair maddeler içerdiği ve bu tür anlaşmaların Türkiye'nin ekonomik ve ticari ilişkilerinin gelişmesi açısından önem taşıdığı vurgulandı.

2010 yılının ilk yarısında imzalan diğer anlaşmaların ise Mısır, Katar, Rusya, Bulgaristan, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Arnavutluk, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Uganda ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti olmak üzere Afrika, Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu ülkeleri arasında eşit oranda dağılım gösterdiği belirtilen açıklamada, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile ilk kez anlaşma imzalandığı ve müzakerelerde bulunulan diğer ülkelerle mevcut anlaşmaların yenilenerek, yeni uçuş noktaları ve sefer artışı ilaveleri yapıldığı kaydedildi.



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,316 µs